Папа Франциск виразно дистанціювався від ліберальних пропозицій кардинала Каспера
  • Срд, 25/03/2015 - 15:19

На думку італійського журналіста-ватиканіста Сандро Магістра, останніми своїми заявами Папа Франциск виразно дистанціювався від ліберальних пропозицій кардинала Вальтера Каcпера і солідаризувався з поглядами кардинала Карла Караффи, Архиєпископа Болонії.

Нагадаємо, що кардинал Каспер напередодні ІІІ Надзвичайної Асамблеї Синоду єпископів Католицької Церкви, яка розглядала питання сім’ї, виступив з пропозиціями, які дощенту руйнують традиційну моральну науку Католицької Церкви.

Так, зауважує п. Магістр, Папа Франциск недавно заявив, що дозвіл на Причастя для розлучених і поновновінчаних нічого не вирішує, оскільки вони цього не бажають, але вимагають, а Причастя «це не значок, прикраса». 

На стороні Папи у несприйнятті змін до моральної доктрини Церкви виступає також і практично увесь світовий католицький єпископат.

Судячи з тексту п. Магістра, роздмухувані очікування ліволібералів та гендеристів стосовно того, що Церква змінить своє моральне вчення їм на догоду, виявились черговим самообманом.