Папа Франциск взяв участь у церемонії відкриття скульптурного погруддя Бенедикта XVI
  • Пон, 27/10/2014 - 17:05

Папа Франциск взяв участь у церемонії відкриття скульптурного погруддя Бенедикта XVI. 27 жовтня 2014 воно  було  встановлено в Папській академії наук в знак поваги до Папи-емерита  і його вкладу в розвиток науки.

“Бенедикт XVI – великий папа. Великий завдяки силі і проникливості свого розуму, завдяки своєму значному внеску в теологію, своїй любові  до Церкви і людей, своїм чеснотам і релігійності”, сказав під час церемонії Святіший Отець.

У заході взяли участь багато ватиканських  єрархів  та науковців, серед  яких Нобелівські лауреати, які є членами Папської академії наук.

Франциск нагадав, що Бенедикт XVI глибоко усвідомлював “важливість науки для сучасної культури”. “Ніколи не можна говорити, що навчання і наука осушили його особистість і його любов до Бога і ближнього, але навпаки, наука, мудрість і молитва збагатили його серце і дух”, – сказав Святіший Отець.

Церемонія відкриття бюсту папі-емериту пройшла в рамках закінчення щорічної пленарної сесії Папської академії наук, присвяченій темі еволюції і природи. У зв’язку з цим Папа Франциск нагадав про ризик розуміння Бога в якості “мага, який за допомогою чарівної палички здатний створювати всі речі”. Бог, створюючи істоти, наділяв їх внутрішнім законом, згідно з яким можуть розвиватися і досягати своєї повноти, сказав Папа. Теорія “великого вибуху”, на його думку, не суперечить божественному творчому втручанню “тому що еволюція передбачає створення істот, які еволюціонують».

Людина була наділена повною свободою і відповідальністю за сотворіння, зазначив понтифік. Тому вчені, особливо християнські, покликані піклуватися про майбутнє людства і землі, захищати їх та усунути загрози, довіряти прихованому в еволюційних механізмах потенціалу природи і допомагати сповненню Божого задуму: у  будуванні світу, доброго для тілесного і духовного життя; світу для всіх людей, а не тільки для привілейованих груп або класів, вважає Святіший Отець.

Джерело: http://popefrancis.org.ua