Папа: молімося за мир в Україні, у Святій Землі, в Судані та всюди, де є війна
  • Срд, 15/11/2023 - 12:27

Середову зустріч з паломниками Папа Франциск завершив закликом до молитви за ті частини світу, які страждають від війни, не забуваючи й про Україну, нагадавши про солідарність з біженцями.

«Молімося, браття і сестри, за мир. Особливо за мученицьку Україну, яка багато страждає. Також за мир у Святій Землі, Палестині та Ізраїлі, й не забуваймо про Судан, який багато страждає, пам’ятаймо про всі місця, де йде війна. Сьогодні багато війн! Молімося за мир: нехай кожного дня кожен присвятить трохи часу, щоби помолитися за мир. Ми прагнемо миру», – таким був останній заклик, яким Папа Франциск завершив свої побажання, сказані наприкінці загальної аудієнції в середу, 15 листопада 2023 року.

Святіший Отець промовив ці слова після того, як звернувся зі словами заохочення до похилих віком, хворих, молодять і молоді, сказавши: «Останні тижні літургійного року запрошують нас замислитися над значенням християнської надії. У цій перспективі я запрошую вас завжди пізнавати сенс і цінність щоденного досвіду, а також випробувань, пам'ятаючи, що "все служить для добра тим, хто любить Бога" (Рим 8,28)».

Вітаючи польських прочан, Папа нагадав про те, що звіщення Євангелія повинно супроводжуватися конкретними ділами милосердя. «Молімося всі разом за потребуючих і за біженців зі стражденної України. Від щирого серця благословляю вас і тих, кому ви надаєте допомогу», – сказав він.