Папа на похорон Інді Ґреґорі: дякую разом з вами за дар її короткого життя
  • Суб, 02/12/2023 - 14:46

Державний Секретар Святого Престолу надіслав телеграму від імені Папи з нагоди похорону дівчинки, ураженої рідкісною недугою, що померла після того, як за рішенням суду були відключені системи життєзабезпечення.

Папа Франциск «з глибоким смутком довідався про смерть маленької Інді Ґреґорі та надсилає свої співчуття й запевнення у духовній близькості батькам Дінові та Клер і всім тим, хто оплакує втрату цієї цінної Божої дитини», – читаємо в телеграмі співчуття, яку Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін надіслав він імені Папи Ноттінґемському єпископу Патріку МакКінні, який у п’ятницю, 1 грудня 2023 р., очолив похорон дівчинки, що померла 18 листопада.

У телеграмі зазначається, що «ввіряючи Інді ніжним і люблячим обіймам нашого небесного Отця», Святіший Отець єднається з усіма, хто зібрався на похорон, «дякуючи Всемогутньому Богові за дар її надто короткого життя». Папа молиться за те, щоб Господь Ісус, Який сказав учням: «Дозвольте дітям приходити до мене, бо їхнє царство небесне», дарував усім «глибоку втіху, силу та мир».

Інді страждала на дуже рідкісну мітохондріальну хворобу і перебувала на штучному живленні. Згідно з британським законодавством, прислухавшись до думки лікарів лікарні «Queen's Medical Hospital» в Ноттінгемі, де дівчинка була госпіталізована, британські судді постановили, що за відсутності можливості лікування і для забезпечення її найкращих інтересів, ці апарати повинні бути відключені. Проти цього рішення рішуче виступили батьки, які безуспішно вели юридичну боротьбу за те, щоб їхній доньці було дозволено прожити до природної смерті. Підтримуючи бажання сім'ї, італійський уряд надав дитині італійське громадянство, щоб її можна було перевести до лікарні «Bambino Gesù» в Римі, яка була готова прийняти її і спробувати нові методи лікування.