Папа: не забуваймо молитися про справедливий мир для України
  • Пон, 08/04/2024 - 12:15

Наприкінці недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск нагадав про силу спорту в творенні братерства, закликавши також не забувати в молитві народи, що страждають від війни.

“«Нехай же не ослабне наша молитва за мир, справедливий і тривалий мир, особливо для стражденної України».”

Як і щонеділі, також і в Неділю Божого Милосердя з уст Папи Франциска не забракло згадки про страждання народів у різних частинах світу та заклику до молитовної солідарності. Промовляючи опівдні, в неділю, 7 квітня 2024 р., після проказування молитви «Царице Неба», він нагадав про те, що напередодні відзначався Міжнародний день спорту за розвиток і мир.

«Всі ми знаємо, наскільки заняття спортом можуть виховувати відкрите, доброзичливе, неупереджене соціальне середовище. Але для цього нам потрібні керівники та тренери, які прагнуть не лише перемоги чи заробітку. Пропагуймо спорт, який виховує соціальну дружбу та братерство!» – закликав Святіший Отець, а тоді додав:

«Нехай же не ослабне наша молитва за мир, справедливий і тривалий мир, особливо для стражденної України, а також для Палестини та Ізраїлю. Нехай Дух Воскреслого Господа просвічує та підтримує тих, хто трудиться над зменшенням напруженості та заохоченням жестів, які уможливлюють переговори. Нехай же Господь дарує лідерам здатність трохи призупинитися, щоб вести переговори».

Папа також згадав про людей, які загинули кілька днів тому внаслідок аварії пасажирського автобуса в Південній Африканській Республіці, прохаючи помолитися за них і за їхні родини.