Папа: ніхто не може нести загрозу іншому; молімось за дітей у країнах, де є війни
  • Пон, 15/04/2024 - 13:02

Наприкінці недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск звернувся із закликом, повʼязаним із нічною атакою Ірану на Ізраїль, а в контексті приготування до Всесвітнього дня дітей закликав молитися за тих дітей, які страждають від війни, згадавши і про Україну.

 

«Молімося, браття й сестри, за дітей, які страждають від воєн - їх багато! - в Україні, в Палестині, в Ізраїлі, в інших частинах світу, в М'янмі. Молімося за них і за мир», – цим закликом Папа Франциск завершив свої вітання, з якими наприкінці молитви «Царице Неба» вітав учасників недільної зустрічі, які опівдні, 14 квітня 2024 р., зібралися на площі Святого Петра у Ватикані. Серед них були діти, що стало нагодою згадати про те, що наприкінці травня визначатиметься перший Всесвітній день дітей. «Заохочую всіх молитовно супроводжувати шлях, що веде до цієї події - Першого Дня дітей – і дякую всім, хто трудиться над його приготуванням. А вам, діти, кажу: я чекаю на вас! Усім вам: нам потрібна ваша радість і ваше прагнення до кращого світу, до миру», – сказав він, закликавши молитися за тих дітей, які страждають від війни.

Відразу після проказування молитви, уділивши своє благословення, Папа Франциск сказав, що «в молитві, з тривогою, а також і з болем» слідкує за новинами, які надійшли протягом останніх годин «щодо погіршення ситуації в Ізраїлі через напад з боку Ірану». «Я звертаюся із щирим закликом припинити будь-які дії, які можуть розкрутити спіраль насильства, ризикуючи втягнути Близький Схід у ще більшу війну. Ніхто не повинен загрожувати існуванню інших. Замість цього, нехай же всі країни об’єднаються на боці миру і допоможуть ізраїльтянам і палестинцям жити в двох державах, пліч-о-пліч, у безпеці. Це їхнє глибоке і законне прагнення, і це їхнє право! Дві держави-сусіди», – сказав він, додавши:

«Нехай же якнайшвидше досягнуть припинення вогню в Газі та рішуче ступають стежками переговорів. Нехай отримає допомогу населення, яке опинилося в гуманітарній катастрофі, нехай будуть звільнені заручники, захоплені кілька місяців тому! Ох, скільки страждань! Молімося за мир. Досить війни, досить нападів, досить насильства! "Так" діалогу і "так" миру!».