Папа проведе аудієнцію до 150-річчя клініки «Bambino Gesù»
  • Чтв, 14/11/2019 - 20:57

Папа прийме на аудієнції керівництво, персонал та волонтерів ватиканського педіатричного шпиталю «Bambino Gesù», а також близько 200 маленьких пацієнтів і членів їхніх сімей.

Зустріч відбудеться 16 листопада 2019 року в ватиканській Залі Павла VI. Вона буде приурочена до 150-річчя медичного закладу, який сьогодні є однією з найкращих дитячих клінік у світі.

Аудієнція розпочнеться святковою програмою. На сцені Залу Павла VI виступить аматорський інклюзивний оркестр «Euterpe», в якому разом грають на музичних інструментах особи з інвалідністю, лікарі та волонтери. Диригувати буде італійський вчений Томазо Ліуці, дослідник у сфері музикотерапії для дітей з церебральним паралічем в одному з відділень клініки «Bambino Gesù». З головними досягненнями лікарні ознайомить її директор Маріелла Енок. Потім до присутніх звернеться Святіший Отець.

Для Папи Франциска підготували три спеціальні подарунки: священичий стілець, який маленькі пацієнти клініки прикрасили малюнками на тему створення та охорони довкілля; анімаційний фільм про філію педіатричної клініки в Центральноафриканській Республіці, модернізованій завдяки ініціативі Святішого Отця; фотоальбом під назвою «Життя тих, хто допомагає життю», про співробітників «Bambino Gesù», які щодня рятують здоров'я і життя хворих дітей.