Папа: страждання перемагаються любов’ю
  • Птн, 24/05/2024 - 11:54
Зустрічаючись із учасниками Генеральних капітул Згромаджень Сестер Госпітальєрок Святого Серця Ісусового та Дочок святого Камілло, Святіший Отець підкреслив важливість служіння недужим, роблячи внесок у спільне благо.

У четвер, 23 травня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції черниць Згромаджень Сестер Госпітальєрок Святого Серця Ісусового та Дочок святого Камілло з нагоди проведення Генеральних капітул. У своєму вітальному слові Святіший Отець пригадав приклад засновників їхніх згромаджень, які відповіли на заклик Божої любові, реалізувавши великі справи.

Турбуючись про добро інших

Папа Франциск виокремив внесок іспанської черниці Марії Анґустіас Ґіменес, а також праведних Марії Хосефи Ресіо та Бенедикта Менні, які у 1881 році розпочали на той час новаторську справу – служіння психічно хворим – і були у витоках Госпітальєрок Святого Серця Ісусового.

«І відтоді ви продовжуєте їхню місію, надаючи допомогу людям у дедалі нових стражданнях і бідності, щоб Боже милосердя було присутнє в практикуванні гостинності, з особливим акцентом на одужанні та комплексній реабілітації людей», – підкреслив Святіший Отець. Він також відзначив діяльність сестер у творенні спільноти, яка, піклуючись про інших, робить свій внесок у добро інших.

Надавати допомогу потребуючим

Говорячи про витоки Згромадження Дочок святого Камілло, Папа виокремив, серед інших, святу Жозефіну Ванніні, яка відважно служила хворим. «Ця жінка добре знала, що таке біль: у своєму житті вона багато страждала через слабке здоров'я та з багатьох інших причин. Лише з Божою допомогою та завдяки добрим людям вона змогла впоратися з цим, а тому любила повторювати: “Страждання перемагаються лише любов'ю”», – сказав Святіший Отець, пригадуючи про четвертий обіт сестер цього згромадження – піклування про хворих.

На завершення Папа закликав присутніх не втратити усмішки та радості серця, добре використовуючи багату спадщину, яку вони отримали, для служіння потребуючим нашого часу.