Папа: тероризм і війна – це не вирішення, кожна війна – це поразка
  • Нед, 08/10/2023 - 15:59

Звернувшись із закликом, присвяченим ситуації в Святій Землі, Папа Франциск поновив своє прохання молитися протягом жовтня за тих, хто страждає від війн. Також окремо він згадав про Україну.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 8 жовтня 2023 р., Папа Франциск скерував свою думку до Святої Землі, де внаслідок атаки бойовиків «ХАМАС» на Ізраїль розпочалася війна.

«З тривогою і скорботою стежу за тим, що відбувається в Ізраїлі, де насильство спалахнуло з ще більшою жорстокістю, спричинивши сотні смертей і поранень. Висловлюю своє співчуття сім'ям загиблих, молюся за них і за всіх тих, хто переживає години терору і горя», – сказав він, закликавши: «Будь ласка, нехай зупиняться атаки і зброя, і прийде розуміння того, що тероризм і війна не ведуть до жодного вирішення, а лише до смерті і страждань багатьох невинних людей. Війна – це поразка: кожна війна – це поразка! Молімося за мир в Ізраїлі та Палестині!».

«Протягом цього місяця жовтня, – вів далі Наступник святого Петра, – присвяченого не лише місіям, але й молитві Розарію, не втомлюймося просити, за заступництвом Пресвятої Марії, дару миру для багатьох країн світу, поранених війнами та конфліктами, і не забуваймо про дорогу Україну, яка щодня так багато страждає, так сильно катована», – закликав Святіший Отець, який також подякував усім, хто молитовно супроводить працю синоду, «церковної події слухання, взаємообміну та братерського сопричастя в Святому Дусі».