Папа – учасникам збору пожертв в Аргентині: побачити в найбідніших обличчя Христа
  • Срд, 13/08/2014 - 14:51

Папа Франциск звернувся з привітанням до учасників 45-го щорічного збору пожертвувань «Más por Menos», що проходить в ці дні в Аргентині. Цього року благодійний захід, покликаний до солідарності з найбіднішими, проходить під девізом «Спасибі за твою допомогу».

Звернення Папи Франциска, підписане ватиканським Державним Секретарем кардиналом П'єтро Пароліном, було направлено єпископу аргентинської єпархії Аньятуі та президенту Єпископської комісії з надання допомоги потребуючим регіонам о. Армандо Адольфо.

Святіший Отець закликає вірних відповісти простими і конкретними жестами на заклик Ісуса бути сіллю землі та світлом світу. Християни не повинні прив'язуватися до матеріальних благ, але покликані бути щедрими свідками віри, братньої любові та солідарності з найбіднішими, бачачи в них обличчя Христа.

На закінчення звернення Папа Франциск просить «не переставати молитися за нього і за його служіння Церкві» та довіряє «материнському заступництву Пресвятої Богородиці Луханської плоди цієї благородної ініціативи, а також всіх, хто бере в ній участь».