Папа: в час, коли панує індивідуалізм і байдужість, потрібна солідарність
  • Птн, 12/04/2024 - 15:10

Зустрічаючись із делегацією Папської фундації, Святіший Отець наголосив на даруванні близькості Христової любові через солідарність з іншими.

 

«Ваша підтримка різноманітних освітніх, харитативних та апостольських проектів сприяє цілісному розвитку багатьох людей», – такими словами Папа Франциск звернувся до членів, керівництва та делегатів Папської фундації з нагоди їхнього щорічного паломництва до Риму. З часу свого заснування Папська фундація, єдина благодійна організація в США, що займається виключно потребами Католицької Церкви, виділила понад 225 мільйонів доларів на понад 2400 проектів.

Виявлення Ісусової близькості

На початку Папа виокремив пасхальний період, який пригадує про воскресіння Христа та його перемогу над гріхом і смертю. «З моменту свого заснування Папська фундація є носієм цієї пасхальної радості, приносячи близькість, чуйність та ніжність Ісусової любові багатьом братам і сестрам по всьому світу», – сказав він. Говорячи про підтримку багатьох людей, він також пригадав про надання стипендій для навчання в Папських університетах Риму, сприяючи тим, хто їх отримує, в здобутті «інструментів для ефективнішого свідчення Євангелія».

Важливість часу для молитви

«Як ви добре знаєте, ваша праця знаходить своє джерело і наснагу в нашій католицькій вірі, яка потребує постійного живлення через участь в житті Церкви, Святих Тайнах і проведення часу в тиші перед Господом у молитві та адорації», – вів далі Папа Франциск. За його словами, через витривалість у молитві ми поступово стаємо «одним серцем і однією душею» (пор. Ді. 4,32) як з Ісусом, так і з іншими, виявляючи солідарність до ближнього. Крім того, Святіший Отець зауважив, що служіння Папської фундації є особливо необхідним у наш час, «позначений індивідуалізмом та байдужістю», щоб сприяти духовному та братерському зв'язку з людьми різних культур, мов та регіонів, які отримують допомогу.

Новий вияв допомоги Церкві

Папська фундація анонсувала, що цього року виділить 14,7 млн. доларів у вигляді ґрантів, стипендій та гуманітарної допомоги на служінні Папі та Католицькій Церкві в усьому світі. Зокрема, фонд виділить 9921000 доларів у вигляді грантів на підтримку 118 проектів для найбідніших верств населення в більш ніж 60 країнах світу, а також надасть 819 тисяч доларів у вигляді стипендій, які дозволять понад 100 священикам, богопосвяченим особам і семінаристам навчатися в Римі в рамках Стипендіальної програми святого Івана Павла II. Крім того, Папська фундація також надаватиме гуманітарну допомогу через свій Місійний фонд, виділивши 4 мільйони доларів в якості надзвичайних фондів на періоди кризи, щоб годувати тих, хто голодує, доглядати за хворими і надавати притулок бездомним.