Папа започаткував всесвітню освітню ініціативу
  • Птн, 05/09/2014 - 14:10

Папа Франциск запустив спеціальну цифрову платформу, що полегшує співпрацю поміж школами, яку скорочено називають «освітній Facebook». Папа зробив це під час аудієнції для учасників наради директорів глобальної ініціативи «Scholas Occurrentes».

Ця ініціатива, яку підтримав Франциск, пов'язана з Папською академією наук і має завдання об’єднати у співпраці освітні установи всього світу за допомогою обміну навчальних проектів.

Під час зустрічі учасники єдналися разом зі студентами, які беруть участь у цій ініціативі на п'яти континентах: в Сальвадорі, Південній Африці, в європейській частині Туреччини, Ізраїлю та Австралії.

Папа розповів молоді, що ця освітня ініціатива зародилася в Буенос-Айресі, щоб «цифровими мостами» зблизити поміж собою багато шкіл. Тепер – як зазначив Папа – ці мости провели через океани. Святіший Отець закликав студентів, щоб ділилися і спілкувалися з іншими людьми. Наприкінці залишив їм послання.

«Будуйте мости миру, – закликав Папа. – Грайте в команді. Вірте в краще майбутнє, пам'ятаючи, що воно в ваших руках! Нехай майбутнє дасть вам крила, але і черпайте з ваших коренів: культури, мудрості, релігії, які ви несете з ваших сімей і середовищ. Вперед – сміливо йдіть в майбутнє».