Папа: заступництву святого Стефана ввіряймо народи, що страждають від війни
  • Срд, 27/12/2023 - 12:20

Молитовну зустріч з паломниками в день вшанування пам’яті першого мученика Папа Франциск завершив нагадуванням про те, що народи прагнуть миру, закликаючи молитися та боротися за мир. Він також запевнив свою солідарність з усіма, хто страждає від переслідувань.

«Під знаком свідчення святого Стефана я близький з християнськими спільнотами, які страждають від дискримінації, і закликаю їх бути витривалими в милосердній любові до всіх, у мирний спосіб борючись за справедливість і свободу віросповідання», – сказав Папа Франциск, промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» у вівторок, 26 грудня 2023 року.

Зустрічаючись із прочанами у свято першого мученика Стефана, Святіший Отець також ввірив його заступництву «молитву про мир народів, які страждають від війни». «Засоби інформації показують нам, до чого призводить війна: ми бачили Сирію, бачимо Газу. Подумаймо про стражденну Україну. Пустеля смерті. Хіба цього ми хочемо? Народи прагнуть миру. Молімося за мир. Борімося за мир», – закликав Папа.