Папа зустрінеться з представниками рухів бідних робітників і селян
  • Нед, 26/10/2014 - 12:30

Вперше в історії Церкви Римський Понтифік зустрінеться з лідерами так званих “народних рухів” – об’єднань бідних робітників, селян без землі, представників корінних народів, котрі не мають свого представництва у вигляді традиційних профспілок і вимушених консолідуватися, щоб доносити до держав і суспільств свої проблеми. В міжнародній зустрічі, яка відбудеться 27-29 жовтня 2014 за ініціативою Папської ради “Iustitia et pax” і Папської академії соціальних наук, візьме участь Президент Болівії Ево Моралес. Він буде присутній на форумі не в якості глави держави, а в якості колишнього лідера “народного руху” працівників кокаїнових плантацій.

Папа Франциск добре знайомий зі стражданнями людей, які страждають від «глобалізації байдужості». Будучи Архиєпископом Буенос-Айреса, він створив спеціальну раду з питань душпастирства “народних рухів”.

Канцлер Папської академії соціальних наук єпископ Марсело Санчес Саронда розповів, що організовуючи зустріч у Римі, Понтифік “хоче вислухати і почути, що говорять “народні рухи”. 29 жовтня він відповідатиме на їхні запитання близько двох годин. “Важливо, насамперед, зі смиренням вислухати не тільки те, що стосується страждань, але також очікувань, сподівань і пропозицій, якими живуть маргіналізовані індивідууми. Вони повинні стати головними дійовими особами свого життя, а не просто пасивними адресатами актів милосердя чи проектів когось іншого. Вони повинні стати головними дійовими особами необхідних економічних, соціальних, політичних і культурних змін”, зазначив під час презентації форуму у Ватикані, кардинал Пітер Тарксон, президент Папської ради” Iustitia et pax “.

Джерело: http://popefrancis.org.ua