Перша зустріч Папи Франциска з учасниками Дня азійської молоді
  • Птн, 15/08/2014 - 15:36

Після закінчення Святої Меси в Теджоні 18 юнаків і дівчат з різних країн Азії, представників учасників Дня азійської молоді, мали можливість зустрінутись під час обіду з Папою Франциском та місцевим єпископом Лазаром Ю Хун Сіком. Обід пройшов у надзвичайно радісному та святковому кліматі. Святіший Отець цікавився життям Церкви у країнах, звідки походила молодь, а більшість з них, як можна було сподіватись, запрошували Папу відвідати їхні батьківщини.

До санктуарію в Солмое, спорудженого на місці народження першого корейського священика, святого Андрея Кіма Теджона, Вселенський Архиєрей прибув гелікоптером. Назва Солмое в перекладі з корейської мови означає «пагорб, порослий сосновим лісом».
Тут народився мученик Андрей Кім, а його родина нараховує 11 мучеників за віру, серед яких і його батько та дідусь. Прийнявши хрищення в 16 років, він навчався в Макао, де був висвячений на священика. 1845 року Андрей Кім повернувся до Кореї як місіонер. Його заарештували, піддали тортурам та вбили в Сеулі 1846 року. Йому було 25 років і тільки 13 місяців після священичих свячень. 1996 року католицька парафія Теджону, відзначаючи 150-річчя його мучеництва, відбудувала його родинний дім та спорудила санктуарій.

Вздовж усієї дороги, якою проїжджав Святіший Отець, його вітали сотні семінаристів та новиків чернечих Чинів і Згромаджень, які з’їхались з усієї країни. Слід згадати, що вищі духовні заклади Кореї налічують майже 1500 семінаристів. Про постійний динамічний зріст католицької Церкви в Кореї свідчить той факт, що коли 1984 року Сеул відвідував Папа Іван Павло ІІ, у Південній Кореї налічувалось 1 мільйон 700 тисяч католиків. Тепер кількість католиків перевищує 5 мільйонів.

Насамперед Вселенський Архиєрей відвідав родинний дім святого Андрея Кіма, провівши довший час на особистій молитві. Прямуючи до місця зустрічі з молоддю Азії, яка бере участь у шостому Дні азійської молоді, Папа постійно зупинявся, потискаючи руки сотням молодих людей. Понад 6 тисяч юнаків і дівчат з 24-ьох країн Азії з великим ентузіазмом взяли участь у цій зустрічі, в якій поєднались традиційні танці Індонезії, які представили 5 культур архіпелагу, свідчення та запитання молодих людей з Камбоджі, Гонконгу та Кореї і корейський мюзикл, присвячений євангельській притчі про блудного сина.

Папа Франциск відповідав молодим людям англійською та італійською мовами, докладно зупиняючись на поставлених запитаннях та на проблемах, які хвилюють світ молоді.