Польща: поліція затримала 18-річного вандала, який знищив фігуру Матері Божої та поруйнував кладовище
  • Птн, 24/07/2020 - 11:46

До 5 років ув’язнення загрожує 18-річному жителю гміни Хелмек, який знищив фігуру Матері Божої та поруйнував кладовище.

Напад вандала стався на початку березня 2020 р., коли обурені мешканці Бобрека поінформували поліцію про знищення одного з кладовищ. Відповідно до їхніх, було знищено фігурку Матері Божої, що стоїть на одній з могил.

– Під час огляду місця події поліціянти встановили, що злочинець, окрім пошкодження фігури Матері Божої, також знищив мармурові вазони, що стояли на плиті іншої могили, і пошкодив електричний щиток, що живить ліхтар кладовища, – заявила речниця поліції в Освенцім Малгожата Юрецька.

Незважаючи на те, що на місці інциденту не знайдено жодного сліду, який міг би вказувати на винуватця, поліція ретельно проводила розслідування, в результаті якого встановила, що 18-річний житель гміни Хелмек може мати зв’язок із злочином. На підставі зібраних доказів підозрюваному висунули три звинувачення, два з них стосуються пошкодження місць поховання та звинувачення у пошкодженні майна.

Пошкодження місця поховання карається позбавленням волі до 2 років, а пошкодження майна карається позбавленням волі до 5 років.