Посол України подарував Папі ведмедика – символ дітей, убитих російськими ракетами
  • Птн, 22/09/2023 - 15:34

У п’ятницю, 22 вересня 2023 р., Папа Франциск, перед тим, як після обіду вирушити у свою Апостольську подорож до Марселя, вранці прийняв на аудієнції пана Андрія Юраша, Надзвичайного і Повноважного Посла України при Святому Престолі. Про це повідомляє Vatican News.

Ранкова аудієнція для українського посла тривала близько години. Зустріч відбулася в Апостольській бібліотеці, а перекладачем був францисканець з України. Той самий, який перекладав розмову Святішого Отця з президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Ватикану.

 

Андрій Юраш подарував Папі плюшевого ведмедика, якого знайшли під руїнами будинку в Дніпрі. У нього влучила російська ракета, загинули 46 людей, у тому числі троє дітей. Знайдену під завалами подерту й обгорілу іграшку так і не відремонтували. Франциску передали ведмедика з його ранами, які є знаком страждань українського народу, а особливо символом убитих дітей. Папа Франциск запевнив, що з його боку не бракує і ніколи не бракуватиме молитви за Україну та її населення.

Посол передав Папі Римському “теплі слова подяки” від Президента України та Міністра закордонних справ. Вони обговорили ситуацію в охопленій війною країні та українські мирні пропозиції. Також було згадано про гуманітарну місію кардинала Маттео Дзуппі, який уже відвідав Київ, Москву, Вашингтон і Пекін у пошуках шляхів до миру. Український дипломат подякував Папі за цю мирну ініціативу, а також за слова Архиєпископа Пола Ґаллахера, який висловився від імені Святого Престолу в Раді Безпеки ООН. Секретар із відносин з державами зазначив, серед іншого, що “напад Росії на Україну загрожував усьому світовому порядку” і зазначив, що “об’єднання глобальних зусиль у пошуку справедливого і тривалого миру для України є важливим елементом глобального миру”.

Під час аудієнції також говорили про ганебну атаку російських безпілотників на склад гуманітарної допомоги у Львові, яка призвела до знищення 300 тонн їжі, теплого одягу та генераторів електроенергії, що так необхідні перед грядучою зимою.

Посол також згадав про 90-і роковини Голодомору, що припадатимуть у листопаді.