Привітальне слово Теджонського єпископа під час зустрічі Папи з молоддю: Ми переживаємо поворотний момент
  • Птн, 15/08/2014 - 15:17

«Чи ж не було справжньою та властивою радістю прийняти друга, який прибув здалека», – ці слова Конфуція процитував єпископ Лазар Ю Хун Сік, Ординарій Теджону, на початку зустрічі молоді Азії зі Святішим Отцем, що відбувалася в санктуарії в Солмое, зазначаючи, що він, як відповідальний за проведення цієї зустрічі, переживає саме таку радість, приймаючи численних друзів з усієї Азії. «Крім того, – додав єпископ, – тут разом з нами є дуже особливий гість, який прибув з іще віддаленішого місця. Цим нашим великим приятелем є улюблений Папа Франциск». На що молодіжний збір відреагував щирими та гучними оплесками.

Ієрарх звернув увагу на те, що це місце є особливим з огляду на те, що тут народився перший священик Корейської Церкви, «яка постала, прийнявши віру без участі місіонерів, що є унікальним випадком у світі». Тут також пролилася кров численних мучеників.

«Сьогодні наше суспільство та наша Церква наражається на різні спокуси. Багатство та матеріальний успіх приваблюють нас більше, ніж моральність, а на наші цінності впливає атеїстичне бачення світу. Крім того, ми наражаємося на захворювання з причини руйнування життя та навколишнього середовища. Ми переживаємо поворотний момент, коли від нас, вірних, вимагається мучеництва», – зазначив єпископ Лазар, пояснюючи, що сучасне мучеництво означає «обирати істину та впроваджувати її в життя, перемагаючи оточуючі спокуси».

«Святіший Отче, благослови цю молодь, яка виходять назустріч цим викликам, щоб вона залишилася вірною. Також і ми, наслідуючи прославлених мучеників, куди б не пішли, намагатимемося жити, як місіонери та будівничі миру», – запевнив єпископ Теджону.