Програма богослужінь, які очолить Папа протягом січня і лютого
  • Втр, 09/01/2024 - 14:26
Окрім звичних о цій порі богослужінь, присвячених Божому слову, молитві за єдність християн і подяці за дар богопосвяченого життя, на другу неділю лютого запланована канонізація аргентинської блаженної.

Бюро Папських літургійних богослужінь оприлюднило програму прилюдних богослужінь, які Святіший Отець очолить протягом найближчих тижнів. Першою в цьому переліку є Свята Меса в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди Неділі Божого слова, яка цього року припадає на 21 січня. Євхаристійне богослужіння розпочнеться о 9:30 місцевого часу.

Вже у четвер, 25 січня, урочистість Навернення святого Павла, Папа Франциск згідно зі звичаєм прибуде до базиліці святого Павла за мурами, де очолить вечірню, якою в Римі завершиться проведення Тижня молитов за єдність християн. На молитву зберуться представники різних християнських конфесій, які перебувають у Вічному Місті.

У свято Стрітення Господнього, вівторок, 2 лютого, Святою Месою в базиліці Святого Петра у Ватикані, що розпочнеться о 17:30 місцевого часу, Папа Франциск відзначить разом з представниками чернечих спільнот Риму XXVIII Всесвітній день богопосвяченого життя.

В неділю, 11 лютого, Святіший Отець о 9:30 очолить у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу, під час якої проголосить святою Католицької Церкви аргентинську блаженну Марію Антонію від святого Йосифа де Пас-і-Фіґура.

У Попільну середу, 14 лютого, Папа Франциск здійснить традиційне паломництво до святинь на Авентинському пагорбі Риму, де в базиліці святої Сабіни о 17:00 очолить Святу Месу з обрядом накладення попелу, що буде випереджена покаянною процесійною ходою від бенедиктинського храму святого Ансельма.