Рада Церков виступає проти легалізації порноіндустрії в Україні
  • Птн, 29/09/2023 - 12:01

Релігійні діячі заявили про неприпустимість ухвалення законопроєкту № 9623 про легалізацію порноіндустрії в Україні, який ініціює Ярослав Железняк та інші парламентарі. 

“Особливо ганебно, коли ініціатори законопроєкту виправдовують свою ініціативу бажанням дозволити жінкам законно продавати своє тіло нібито для волонтерських зборів на підтримку української армії. Спекуляції на війні та готовність сприймати жінок як товар свідчить про моральну ницість авторів цього законопроєкту, які готові лобіювати шкідливі нездорові ініціативи та втягувати жінок у секс-індустрію заради надприбутків від цього аморального бізнесу.”

Про це заявила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у своєму зверненні до Голови Верховної Ради та лідерів парламентських фракцій і груп, заперечуючи проти  законопроєкту № 9623.

“Цей законопроєкт має бути знятий з розгляду або відхилений, оскільки він несе суттєву шкоду моральності та здоров’ю Українського суспільства, легалізуючи ввезення та виробництво в Україні матеріалів порнографічного характеру. Більш того, ця ініціатива містить у собі ризик перетворення України на клоаку, де держава заохочує розвиток порноіндустрії та сексуальну експлуатацію жінок,” – заявила Рада Церков.

Релігійні діячі також наголошують, що комерційна порнографічна індустрія створює візуальну продукцію, яка викликає звикання та одну з найбільших залежностей, демонструє нездорову, женоненависницьку, насильницьку та примусову поведінку в сексуальних стосунках. Порнографічна продукція сприяє ранній і негативній сексуалізації молоді та несе велику шкоду дітям і підліткам, у яких викривлюється сприйняття здорових сексуальних стосунків у подружньому житті.

Більш того, порнографія сприяє поширенню стереотипів про статеву роль жінок, їхній об'єктивізації та експлуатації, представляючи жінок як об'єкти задоволення. Це може спонукати до збільшення насильства проти жінок. 

Рада Церков застерігає,  що у разі легалізації виробництва порнографії в Україні значно зросте ризик примусового залучення жінок до секс-індустрії, виробництва та розповсюдження незаконних порнографічних матеріалів, включаючи дитячу порнографію. Тому законопроєкт № 9623 повинен бути відхилений, зважаючи на величезну загрозу громадському здоров'ю, моральності, гідності українських жінок і чоловіків, яку несе ця руйнівна ініціатива.