Рада кардиналів закінчила своє шосте засідання
  • Чтв, 18/09/2014 - 00:00

Рада кардиналів для ​​допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою закінчила своє шосте засідання увечері 17 вересня 2014р. Протягом трьох останніх днів її члени обговорювали актуальні проблеми Церкви і ватиканських дикастерії, про що розповів журналістам глава прес-служби Апостольського  Престолу о. Федеріко Ломбарді.

Кардинали говорили про роль мирян у Церкві. Йшлося про проблеми молоді, дітей, мирянських рухів та асоціацій, місце жінок в житті Церкви і суспільства. Інші теми були пов'язані з питаннями справедливості і миру, благодійністю, проблемами мігрантів та біженців, охороною здоров'я, екологією і захистом людського життя. "Як видно, мова йде про досить широкий спектр питань, які відносяться до компетенції відповідних Папських рад, а також про координовану і всебічну відповідь на них", - підкреслив о. Ломбарді.

Священик нагадав, що під час попередніх зустрічей Ради кардиналів в центрі уваги була економічна ситуація Апостольського Престолу і діяльність дикастерій, пов'язаних з цією сферою. "Сьогодні цю тему можна вважати практично закритою, після того, як буде створено статут Ради з економічних питань. Липнева прес-конференція кардинала Пела поставила крапку в розмові про результати цієї роботи та про початок діяльності нових структур ", - сказав він. Розробка статуту нової ватиканської економічної установи триває. За сломави о. Ломбарді, вже був сформульований та обговорений чорновий варіант його вступної частини.

Глава прес-служби розповів, що 4-5 жовтня 2014 відбудеться чергове засідання Папської комісії по захисту неповнолітніх, а 22-24 вересня 2014 - перше засідання комісії з ватиканських ЗМІ.

Наступні засідання Ради кардиналів  відбудуться  9-11 грудня 2014 і 9-11 лютого 2015