Радник Папи про пари ЛГБТ: «Там, де є любов, там є ідеал»
  • Втр, 09/01/2024 - 11:30

Архиєпископ Чарльз Шиклюна вважає, що Бог благословляє гомосексуальні пари, тому що в таких стосунках є любов і відданість. Це не подружжя, але вони заслуговують на Боже благословення.

Архиєпископ Чарльз Шиклуна є радником Конгрегації Доктрини Віри та довіреною особою Папи Римського у справах сексуального насильства. Шиклуна є архиєпископом Мальти з 2015 року; має тісні стосунки з мальтійським кардиналом Маріо Грехом, який є секретарем Синоду Єпископів, пише pch24.pl.

Шиклуна говорив про «Fiducia supplicans» в інтерв'ю для «The Times of Malta». Коли єрарха запитали про його позицію щодо «гей-пар», він просто сказав:

«Так просто: Господь їх благословляє».

Потім він пояснив: «Чи це означає, що ми благословляємо все, що вони роблять? НІ. Ми кажемо: хто ми такі, щоб заважати комусь отримати Боже благословення? У Декларації від 18 грудня сказано те, що ми знаємо давно: «Бог благословляє кожного».

Коли його запитали, чи є гомосексуальні стосунки ідеалом, він сказав: «Там, де є любов між двома людьми, є найвищий можливий ідеал. Іноді у нас виникають проблеми зі словом «любов». Це не обов’язково має бути подружня любов. Справжнє кохання може існувати між двома друзями».

«Щодо подружньої любові наша позиція не підлягає обговоренню. Подружня любов є між чоловіком і жінкою, вона відкрита на дар потомства. Зрештою, для народження дитини потрібні чоловічі та жіночі статеві клітини»,- сказав він.

«Однак любов існує і в інших типах стосунків, які також заслуговують на Боже благословення», – додав він.

«Коли я зустрічаю гей-пари, я ціную їхню справжню любов один до одного. Те, що я благословляю, це їхню відданість любові. Ніхто не може заперечити це»,- сказав він.