Реколекції для Дитячих будинків сімейного типу
  • Срд, 10/04/2024 - 13:23

6 квітня капелани Центру Опіки Сиріт, за фінансової підтримки Українська освітня платформа, організували та провели Реколекції для Дитячих будинків сімейного типу м. Львова та Львівської області.

Участь у них взяли 13 ДБСТ.

Духовну віднову розпочали з Божественної Літургії в храмі Матері Божої Неустанної Помочі, в часі якої о. Роман Прокопець, голова Центр Опіки Сиріт та настоятель Храм Матері Божої Неустанної Помочі зазначив:

«Реколекції – це нагода приготуватися до Христового Воскресіння. Щоб зустріти це свято ми печемо паски, робимо генеральне прибирання, закупляємо ковбасні смаколики, та багато іншого. Але є і важливий момент: приготувати свою душу. Великдень – це світлий празник, необхідно щоб і душа була світла».

 

    

Отець Роман запросив усіх присутніх до духовного приготування. Надалі реколекції для батьків-вихователів ДБСТ провадила сестра Тадея Майхрович, Згромадження Сестер Пресвятої Євхаристії.

Темою реколекцій була «Нова сторінка життя». Під час наук сестра говорила про важливість Бога в нашому житті, про молитву до Нього не лише коли погано, але і коли є добре, коли ми радісні. Також акцентувала, що батьки чують дітей та задовольняють їхні потреби. Але чи чують батьки себе, чи не забувають про свої потреби. Батьки-опікуни мали нагоду роздумувати над цим питанням, працювати в парах та висловлювати свої думки.

   

Поки батьки духовно оновлялися, діти брали участь у різноманітних атракціях: батути, боулінги, машинки, майстер-клас у супроводі наших волонтерів «Руки Допомоги».

А на завершення діти, батьки, капелани та волонтери взяли участь в «Молитві Прослави». Діти виявили активність і в голос говорили свої намірення у молитві: за батьків, за мир, за рідних і друзів…

Ми щиро вдячні сестрі Тадеї за проведення реколекцій. Висловлюємо подяку McDonald’s, Saint George Coffee House та Iruna Sid за організацію смачного обіду для дітей та дорослих. Щиро вдячні БУЛЬКА, Leoland за відкритість та можливість дітворі весело провести час. Дякуємо п. Ігор Боровець за допомогу в організації транспорту для дітей. Величезне ДЯКУЮ нашим помічникам волонтерському руху «Руки Допомоги» та надійним друзям.