Репресії проти християн у Північній Кореї: християнська віра знаходиться під жорстоким пригніченням
  • Птн, 19/04/2024 - 11:31
У Північній Кореї, в країні з найбільшим рівнем державного контролю у світі, християнська віра знаходиться під жорстоким пригніченням. Сотні тисяч віруючих страждають або загинули, утримувані у нелюдських умовах у гулагах, а решта живе у страху та таємниці.
 
Християни в Північній Кореї зіткнулися з величезними випробуваннями та загрозами від держави, котра не терпить альтернативних поглядів чи релігій. Тисячі віруючих вимушені переховуватися, уникаючи переслідувань, а смерть чекає на тих, кого спіймано. Таке ставлення до християнства є лише одним із аспектів всепроникного державного контролю у Північній Кореї, який описано в книзі Тодда Крайніна «Я втік із північнокорейського табору».
 
Система класифікації населення, відома як сонгбун, розділяє громадян за лояльністю до режиму на три категорії: основний, коливальний і ворожий. Ця класифікація впливає на всі аспекти життя громадян від доступу до роботи та соціальних послуг до права на нормальне харчування та житло. Люди, чиї родини помічені як “ворожі”, можуть страждати десятиліттями, як зазначено в статті Telegraph 2014 року про одного чоловіка, чия сім’я піддалася дискримінації через нібито дії його батька проти іміджу Кім Чен Іра.
 
В КНДР, де лідери вважаються напівбогами, існування будь-якої альтернативної релігійної системи, як християнство, розцінюється як загроза державному авторитету. Результати наших інтерв’ю з перебіжчиками та експертами показують, що більшість заарештованих християн, ймовірно, загинули відразу, а інших чекали нелюдські умови у гулагах, з яких врятуватися майже неможливо.
 
Під постійним наглядом поліцейської держави, де навіть стіни мають “вуха”, а поля – “очі”, згідно з одним із перебіжчиків, громадяни змушені шпигувати один за одним, повідомляючи про будь-яку підозрілу поведінку. Система гулагів в Північній Кореї, яка частково базується на сталінській тюремній системі, стала місцем масових тортур, голоду та вбивств. Повідомлення від колишнього в’язня, Хеа Ву, підкреслюють звірства, з якими зіткнулися ув’язнені.
Ця держава, яку можна порівняти з режимами Навуходоносора та іншими тиранічними системами, не лише зневажає людське життя, але й вимагає повного підпорядкування своїм ідеологіям, навіть якщо це означає смерть для тих, хто осмілиться відмовитися від її фальшивих ідолів.