Розпочався перший міжєпархіальний духовно-екологічний табір «ЗеленСвіт»
  • Чтв, 14/08/2014 - 13:04

11 серпня 2014 року в смт Журавно розпочався перший міжєпархіальний духовно-екологічний табір «ЗеленСвіт». Ініціатором його проведення є Бюро екології Стрийської єпархії УГКЦ. Учасниками табору є діти віком 12-15 років із Стрийської та Самбірсько-Дрогобицької єпархії, Львівської та Івано-Франківської архиєпархій, а також Донецько-Харківського екзархату, загальною кількістю майже 50 чоловік.

 

По-суті, табір складається із двох таборів: один з них наметовий, а інший у приміщенні. Умовно табори називаються «ЗеленСвіт ін» та «ЗеленСвіт аут». У наметовому таборі відпочиває молодь із м. Жидачева, з парафії Воскресіння Господнього, і його провадить о. Ярослав Турик разом із кількома семінаристами та аніматорами.

У приміщенні Журавнівського санаторію відпочиває молодь з єпархій УГКЦ, яких провадять о. Олег Кобель, референт Бюро екології Стрийської єпархії, о. Михайло Неїжмак, референт Бюро екології Донецько-Харківського екзархату разом із семінаристами та аніматорами. Два табори щодня моляться на одній Божественній Літургії, носять одинакові зелені футболки з логотипами табору та мають спільну вечірню програму.

Протягом дня, молодь з наметового табору прокладає різноманітні туристичні маршрути, пізнаючи прекрасну природу рідного краю. А учасники іншого табору мають різноманітні гутірки екологічного спрямування та займаються спортом. Програма табору розділена тематично. Перший день табору - це день води, далі день повітря, день землі, день творіння, день ощадливості та день подяки. Розкрити тему кожного дня на таборі допомагає еколог Оксана Микитчин. Щодня на Літургії голоситься відповідна екологічна наука. На обід та вечерю, відповідно до тематики дня, учасники складають пісню. Окрім обовязкового навчання, праці з прибирання сміття та занять спортом, є також можливість проявити свої мистецькі таланти у малюванні, створенні сценок та виготовленні вітальних листівок.

Табір триватиме до 18 серпня. Протягом наступних днів, учасники екотабору матимуть можливість переглянути фільм «Дім», садитимуть дерева, прибиратимуть засмічені ділянки річки, навчатимуться ощадливості та візьмуть участь у конкурсі "Відповідальність за створіння", який традиційно відбувається у вересні та приурочений Дню Бога Творця.