Санктуарій у Фатімі: популяризація культури молитви у 2024 році
  • Втр, 23/01/2024 - 11:33

Керівництво санктуарію Матері Божої Вервиці повідомило, що цьогоріч популяризуватиме культуру молитви у цьому місці марійного поклоніння. За словами настоятеля Фатімського санктуарію отця Карлоса Кабесіньяса, 2024 рік у цьому португальському містечку відзначатимуть як “час молитви”. Упродовж нього паломників заохочуватимуть вести “всілякі тихі та промовлені вголос” розмови з Богом. Про це повідомляє ekai.pl.

Португальський священник пояснив, що протягом наступних двох років у Фатімському санктуарії, згідно з волею Папи Франциска, паломникам будуть запропоновані різні форми заохочення до молитви та плекання надії. “Протягом цього року та у 2025 році ми реалізовуватимемо у Фатімі дворічну програму під назвою “До зустрічі з надією””, – сказав він, зазначивши, що вона є підготовкою до Святого Року, який у Церкві відзначатиметься у 2025 році.

Отець Кабесіньяс нагадав, що у 2023 році завершилася трирічна душпастирська програма у Фатімі. Він зазначив, що вона проходила в дуже складних умовах, викликаних пандемією коронавірусу, що змусило керівництво цього санктуарію ввести санітарні обмеження. Він зазначив, що з початку 2023 року спостерігається значне пожвавлення динаміки життя санктуарію разом із підготовкою до візиту Папи Франциска до Фатіми, що супроводжував урочистості, які відбувалися на початку серпня минулого року у Лісабоні під час Всесвітніх Днів Молоді. Це відбулося 5 серпня.