Секретар Карітасу в Єрусалимі: християни бояться помсти фанатиків. І єврейських, і мусульманських
  • Птн, 13/10/2023 - 13:31

“Ми, християни, боїмося війни, але також боїмося помсти з боку ісламських та єврейських екстремістів. Крайніми днями були спроби залякати і принизити нас. Звідси наша стурбованість”, — сказав Антон Асфар, генеральний секретар Карітасу Єрусалима. Вірні не виходять із дому, оскільки вулицями розгулюють озброєні радикали, наголосив він.

Асфар зізнається, що сам у суботу пережив моменти жаху. Він живе в Єрусалимі, але його діти ходять до школи у Вифлеємі, за 8 км. Коли почалася війна, сім'я була розділена. Лише в неділю ввечері дружині чоловіка вдалося нелегально пішки потрапити до Вифлеєму та привести дітей додому. Подібна ситуація сьогодні панує в усьому регіоні, пояснив директор єрусалимського Карітасу.

“Єрусалим нагадує місто-привид. На вулицях немає руху. В околицях також не добре. Вифлеєм повністю закритий. До міста не можуть потрапити навіть люди з довколишніх сіл. У Вифлеємі та на Західному Березі немає електрики та бензину. Нам довелося призупинити будь-яку діяльність на всій території Палестини. Наші працівники не можуть вийти на роботу через блокаду”, – повідомив Асфар.

“Натомість у Секторі Гази в нас є близько ста працівників. Багато з них були переселені. Деякі через бомбардування втратили свої домівки. Їм важко пересуватися по Сектору Гази. Багато місцевих християн живуть там зараз у будівлях латинської парафії. Деякі також знайшли притулок у православній парафії. Зараз там перебуває близько 250 осіб, але їх кількість постійно зростає. Парафії надають найневідкладнішу допомогу. Ми стурбовані долею наших працівників у Секторі Гази. Деякі з них взагалі не можуть пересуватися, тому що навколо них постійно стріляють”, – додав він.

 

За:pch24.pl.