Сім'ю пекарів у США оштрафували на 136 тис. доларів за відмову спекти торт одностатевій парі
  • Чтв, 31/12/2015 - 12:56

У США сім'я, що має пекарню, була змушена заплатити штраф у розмірі понад 136 тис. доларів за відмову обслужити у своєму закладі лесбійську пару, повідомляє британське видання «Metro».

Власники пекарні «Солодкі тортики» в штаті Орегон, подружжя Аарон і Мелісса Кляйн, на початку 2013 року відмовилися зробити весільний торт для лесбійської пари – Рейчел і Лорел Бойман-Краер – на знак особистого протесту проти порушення християнських цінностей, що забороняють одностатеві союзи.

У результаті, 2014 року Кляйнів визнали винними в дискримінації геїв, а в червні 2015 року суддя по адміністративних справах Бюро праці та промисловості штату Орегон Алан Маккалоу постановив оштрафувати Кляйнів на 135 тис. доларів. Аарон і Мелісса відмовилися сплачувати штраф через фінансові труднощі, при цьому, завдяки християнському сайту фандрайзингу, їм вдалося зібрати від однодумців близько півмільйона доларів.

Після цього Бюро штату заморозило всі рахунки сім'ї Кляйн, навіть 7 тис. доларів особистих заощаджень, і постановило, що з урахуванням пені та відсотків сума штрафу зросла до 136,927 доларів.

Згодом вони все ж погодилися сплатити штраф. Незважаючи на це, власники пекарні залишилися при своїй думці та закликали християн відстоювати свої переконання до кінця і бути готовими до громадянської непокори. За словами їхнього адвоката, рішення судді про накладення штрафу буде оскаржено. «Вони мають намір захищати в суді конституційні права жити і працювати на основі своїх цінностей і переконань», – зазначив адвокат.