Скандал в Італії: священник встановив гомосексуальний вертеп. «Сім’я вже не є лише традиційною»
  • Втр, 26/12/2023 - 15:50

Скандальна подія трапилася в італійській провінції Авелліно: у вертепі в храмі місцевий священник забрав фігурку св. Йосифа та поряд із Марією поставив фігурку іншої жінки, одягненої в шаль із кольорами, пов’язаними з рухом ЛГБТ. Священник пояснює, що його маніфест повністю узгоджується з поглядами Папи Франциска...

Як повідомляє pch24.pl, обурення вірних викликала провокація о. Віталіано Делла Сала, який осквернив символіку Святого Сімейства, щоб пропагувати неомарксистську ідеологію ЛГБТ. “У наших парафіях ми бачимо все більше дітей із нових типів сімей, які існують і є частиною нашого суспільства”, – пояснив він в інтерв’ю Reuters.

Він додав, що йдеться про зв'язки, які живуть у гріху проти природи, а також конкубінату. “Цією сценою я хотів показати, що сім’я вже не є лише традиційною”, – без сорому зізнався італійський священник, посилаючись на погляди Папи Франциска і стверджуючи, що його послання повністю з ними узгоджується.

Правлячий Папа не прокоментував цієї справи, а медіа не повідомляють про реакцію духовенства. Але хвиля обурення прокочується консервативними верствами італійського суспільства. Таку антихристиянську презентацію засудив сенатор Мауріціо Ґаспаррі від партії «Вперед, Італія», зазначивши, що вона «ображає всіх тих, хто завжди ставився до Святого Сімейства з повагою та відданістю».

Організація «За життя та сім’ю» також виступила із заявою, в якій зазначила, що вертеп є «небезпечним, ганебним і блюзнірським».