Співчуття Папи Франциска з приводу землетрусу на Тайвані
  • Птн, 05/04/2024 - 13:38

Папа надіслав через Державного Секретаря телеграму очільникові місцевого єпископату, запевняючи у молитві за всіх, кого торкнулася ця трагедія, і за тих, хто бере участь у рятувальній операції.

 

«Глибоко засмучений звісткою про людські жертви та руйнування, спричинені землетрусом на Тайвані», Папа «запевняє всіх постраждалих від цього лиха у своїй глибокій солідарності та духовній близькості». Про це читаємо в телеграмі співчуття, яку від імені Папи Франциска кардинал П'єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав Голові Регіональної Конференції Єпископів Тайваню преосвященному Джону Баттістові Лі Ке-Міну з приводу землетрусу, який сколихнув острів вранці 3 квітня.

Станом на ранок 5 квітня 2024 р. підтверджено загибель 12 людей. Внаслідок підземних поштовхів магнітудою 7,2 балів отримали поранення понад 1100 осіб, десятки людей вважаються пропалими безвісті.  Святіший Отець, читаємо в телеграмі, «молиться за загиблих, поранених та переміщених осіб, а також за рятувальників, які беруть участь у ліквідації наслідків землетрусу, та призиває на всіх божественні благословення розради та сили».