Співчуття Папи постраждалим від землетрусу в Японії
  • Втр, 02/01/2024 - 15:48

Державний Секретар Святого Престолу надіслав від імені Папи Франциска телеграму співчуття з приводу потужного землетрусу в Японії.

«Святіший Отець Франциск з глибоким сумом дізнався про людські жертви та руйнування, спричинені землетрусом у префектурі Ісікава», – пише кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, в телеграмі, надісланій з приводу землетрусу в Японії.

Руйнівним стихійним лихом розпочався новий рік у Країні сонця, що сходить. За попередніми даними, внаслідок підземних поштовхів у центральній частині, що сягали 7,6 балів за шкалою Ріхтера, встановлено загибель майже півсотні людей, ще більше вважаються зниклими безвісті.

У телеграмі зазначається, що Папа Франциск «запевняє всіх постраждалих від цього стихійного лиха у своїй солідарності та духовній близькості, а також особливо молиться за жертви, за тих, хто оплакує загиблих, та за порятунок усіх тих, хто досі вважається зниклим безвісти». «Святіший Отець висловлює підтримку цивільній владі та працівникам рятувальних служб, які надають допомогу постраждалим від цієї трагедії, та призиває на всіх божественне благословення розради та сили», – читаємо в ній.