США: скасовано ЛГБТ фестиваль через новий закон щодо захисту дітей
  • Втр, 23/05/2023 - 14:45

Організатори масового ЛГБТ-прайду у Флориді заявили, що не можуть гарантувати, що неповнолітні не постраждають від сексуальної непристойності.

Заплановане на вересень велике святкування drag queen і прайд було скасоване організаторами через побоювання, що це порушить новий закон штату про боротьбу з розпустою. Це другий ЛГБТ-захід, який скасували, оскільки організатори не могли гарантувати, що діти будуть захищені від неприйнятного сексуального контенту.

Губернатор штату Рон ДеСантіс 17 травня підписав закон, який надає повноваження державним регуляторним органам штату “штрафувати, призупиняти або відкликати ліцензію будь-якого громадського закладу розміщення чи громадського харчування”, який ”допускає дитину на живий перформанс для дорослих“.

“Ми захищаємо дітей”, — заявив губернатор ДеСантіс, підписуючи закон. Він також додав: “І ми збираємося захищати дітей, навіть якщо йдеться про щось популярне, ми захищатимемо дітей, навіть якщо будуть якісь зауваження в результаті того, що, можливо, буде ображено якісь ідеології чи якісь програми, та це добре”. Про це повідомляє LifeSiteNews

“Живий перформанс для дорослих” означає “будь-яке шоу, виставу чи іншу презентацію перед живою аудиторією”, яка “зображає або імітує наготу, сексуальну поведінку, сексуальне збудження або [інші сексуальні дії], перелічені в кодексі штату”.

Такі розумні обмеження заради захисту невинності дітей створили проблему для прайду в Тампі, у штаті Флорида, оскільки не можна було гарантувати, що неповнолітні не постраждають від сексуальних збочень під час масового зібрання drag queen у вересні.

За словами президента Tampa Pride Керрі Вест, "drag queen виступають на фестивалі просто неба, що може бути порушенням нового закону". Організатори очікували на участь у фестивалі від 15 до 20 тисяч осіб.

Раніше також був скасований прайд у Порт-Сент-Люсі до підписання цього законопроекту, але в очікуванні набрання чинності законом. “Місто вирішило, що враховуючи ймовірність того, що губернатор підпише останній законопроект, який набуде чинності сьогодні ввечері [19 квітня], нам потрібно буде бути обережними, і це вимагало від нас внести ці необхідні зміни», — заявили організатори.

Нагадаємо, що Флорида під керівництвом губернатора ДеСантіса також заборонила руйнівні трансгендерні препарати та операції для неповнолітніх і захистила жіночий спорт, заборонивши чоловікам змагатися проти жінок.