США: ветерана-християнина звинувачують у злочині на ґрунті ненависті за те, що зруйнував сатанинського ідола
  • Чтв, 01/02/2024 - 15:32

Майклу Кессіді загрожує до п’яти років ув’язнення та/або тисячі доларів штрафу за те, що зруйнував сатанинського ідола Бафомета у капітолі штату Айова. 15 лютого йому пред'являть обвинувачення.

Прокурори округу Полк підвищили звинувачення проти Майкла Кессіді до звинувачення у злочині на ґрунті ненависті.

"Містер Кессіді демонтував вівтар Бафомета 14 грудня в Капітолії штату Айова та знищив головний убір, згідно зі звітом патруля штату Айова», – йдеться у повідомленні прокуратури від вівторка. «На основі інформації від жертв, вартість заміни або ремонту майна становить від 750 до 1500 доларів. Відповідно до розділу 716.5 Кодексу штату Айова, ця сума кваліфікувала б злочин третього ступеня злочинне діяння, злочин при обтяжуючих обставинах», інформує LifeSiteNews.

Експозицію встановили біля вертепу в столиці штату. У той час як деякі республіканці, такі як губернатор Флориди Рон ДеСантіс, критикували експозицію, інші, як-от губернатор Айови Кім Рейнольдс, казали, що вона повинна залишатися і що відповіддю на сатанинську демонстрацію є більше свободи слова.

«Крім того, докази свідчать про те, що підсудний робив заяви правоохоронним органам і громадськості, вказуючи, що він знищив майно через релігію жертви», – заявили в офісі прокуратури. «Це посилює обвинувачення третього ступеня злочину, пов’язаного з порушенням індивідуальних прав, злочин класу D, згідно з розділом 729A.2 Кодексу Айови».

За його дії Кессіді загрожує до п'яти років в'язниці та/або штраф у тисячі доларів, якщо його визнають винним. 15 лютого йому пред'являть обвинувачення.

Ветеран військово-морського флоту, родом з Міссісіпі, раніше заявляв, що знести ідола його спонукала його релігія.

«Світ може казати християнам покірно прийняти легітимізацію Сатани, але жоден із засновників не розглядав би урядову санкцію на сатанинські вівтарі в будівлях Капітолію як захищені Першою поправкою», — сказав Кессіді християнському виданню «The Sentinel».

«Я побачив цю блюзнірську статую і був обурений», — сказав Кессіді в грудні минулого року. «Моя совість підлягає слову Божому, а не бюрократичним указам. І так я діяв».