США: Законодавці Флориди проголосували за обмеження доступу дітей до соціальних медіа
  • Пон, 29/01/2024 - 14:22

Палата представників Флориди проголосувала за обмеження доступу дітей до соціальних медіа, маючи на меті захист їхнього психічного здоров’я та забезпечення онлайн-безпеки.

24 січня Палата представників Флориди ухвалила законопроєкт, спрямований на заборону доступу дітей віком до 16 років до платформ соціальних мереж для обмеження онлайн-ризиків для підлітків. Це означає, що законодавці вимагатимуть від платформ соціальних мереж блокувати облікові записи осіб молодше 17 років і використовувати сторонню систему для перевірки неповнолітніх. Про це повідомляє Слово про Слово з посиланням на Reuters.

Законопроєкт також вимагатиме від компаній назавжди видаляти особисту інформацію, зібрану із закритих облікових записів, і дозволяти батькам подавати цивільні позови проти тих, хто цього не зробить.

Законодавці заявили, що ці дії були вкрай необхідні для захисту дітей від депресії, тривоги та інших психічних розладів, які, за їхніми словами, пов'язані з надмірним використанням соціальних мереж та викликають залежність, роблячи дітей особливо вразливими.

Крім того, законопроект включає положення про збільшення прозорості з боку цих компаній щодо їхніх зусиль забезпечити безпеку молодих користувачів.

Цей крок законодавців Флориди відображає зростаючу тенденцію серед Штатів до активнішої ролі у регулюванні цифрового середовища для забезпечення безпеки та захисту їхніх наймолодших мешканців.

Рішення викликало змішані реакції, з одного боку, його прихильники вітають як проактивний захід для захисту дітей від потенційних небезпек соціальних медіа, а з іншого боку, критики висловлюють занепокоєння щодо наслідків для свободи слова та приватності.