США: Жінку засудили до виплати понад $350 000 за захист традиційного шлюбу
  • Птн, 05/01/2024 - 11:37

Екс-секретар округу Роуен Кім Девіс у 2015 році відмовила реєструвати гей-шлюб і наразі федеральний суд вимагає її заплатити 350 000 доларів

Минулого тижня федеральний суддя зобов’язав колишнього секретаря округу Роуен Кім Девіс сплатити близько 260 000 доларів штрафу та судових витрат адвокатам, які представляють інтереси двох чоловіків, за відмову реєструвати гей-шлюб у 2015 році. Наразі її заборгованість сягає 350 000 доларів США. Про це повідомляє wng.org.

Девіс відмовилася видавати ліцензії на шлюб декільком гомосексуальним парам невдовзі після рішення Верховного суду США у 2015 році, що легалізував одностатеві шлюби. Християнська юридична некомерційна організація Liberty Counsel представляє Девіс і заявила, що планує оскаржити вердикт присяжних.

На запитання чому вона відмовилася від видання ліцензій, Девіс назвала свою віру в біблійний шлюб причиною відмови одружувати такі пари. Вона сказала, що підписуючи свідоцтво про шлюб своїм іменем, вона особисто схвалює одностатеві шлюби. Девіс стверджувала, що її не можна примушувати до порушення своїх релігійних переконань і що вона повинна бути захищена релігійними організаціями. Після судових позовів держава видалила ім’я клерка, який видав документ.

Як інформує zbruc.eu, Кім Девіс потрапила за ґрати у 2015 році за відмову реєструвати гей-шлюби. Чиновницю посадили в камеру місцевої в'язниці на тижневий термін. Суд кваліфікував дії Девіс як неповагу до рішенню Верховного суду, який постановив визнати законними одностатеві шлюбні союзи на всій території Сполучених Штатів. Чиновницю біля в'язниці чекав натовп прихильників – щонайменше чотири тисячі осіб. Вона подякувала всім присутнім, сказавши: «Я лише хочу Богові скласти славу!».