Священики УГКЦ благословили бійців на чергову ротацію
  • Пон, 17/08/2015 - 10:30

У суботу, 15 серпня, у Тернополі відбулася чергова щомісячна ротація зведеного загону УМВС в Тернопільській області. Близько 50-ти міліціонерів черговий раз відправилися на Схід України змінити своїх товаришів на бойовому чергуванні в зоні проведення АТО.

Благословили бійців декан Тернопільський о. Віталій Козак, настоятель Архикатедри о. Орест Павліський та представники УПЦ КП.

«Священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії вже більше року благословляють воїнів на щасливу дорогу, - розповідає о Віталій Козак. – Ми постійно молимся за їхнє щасливе перебування на Сході та щасливе повернення додому. Особливо позитивно присутність священиків впливає на родини міліціонерів, що приходять проводжати своїх рідних. За довгий час перебування у східних областях усі вони поверталися додому живими, так що втрат серед особового складу тернополян не було».

Отець Віталій зазначає, що крім молитви та благословення управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ старається кожного разу допомогати матеріально, розуміючи, що самі родини міліціонерів часом не в змозі нести великі витрати на спорядження та амуніцію, яка часто зношується. «Для цього ми використовуємо кошти військового фонду, що радо жертвують греко-католицькі парафії області. До необхідного слід віднести військове спорядження, одноразовий посуд, засоби гігієни, продукти харчування та пальне».

Цього разу управління архиєпархії придбало нову військову форму іноземного зразка для 10-ти міліціонерів зведеного загону, оскільки наближається осінь, а клімат на Сході України відмінний від тернопільського, отже ночі холодніші. Крім цього цей підрозділ забезпечено засобами гігієни та одноразовим посудом.

Цього ж дня декан Тернопільський о. Роман Ваврух благословив вантажівку з різного роду допомогою для воїнів АТО. Священик прочитав молитву благословення транспортного засобу та окропив його освяченою водою. Відтак подякував волонтерам Тернополя та організаторам за їхню працю та бажання підтримати бійців.