Святіший Отець: не припиняймо молитися за народи, що страждають від війни
  • Нед, 04/02/2024 - 16:00

Вітаючи мешканців Далекого Сходу, які відзначають Новий рік за місячним календарем, Папа Франциск закликав молитися за мир у світі, окремо згадуючи про народи, що найбільше страждають від війни, скерувавши думку також і до України. З нагоди національного Дня житті в Італії він нагадав про цінність кожного життя, а також привітав учасників заходів, приурочених до дня боротьби проти торгівлі людьми, що відзначатиметься 8 лютого.

«У Східній Азії та в різних куточках світу 10 лютого мільйони родин святкуватимуть Новий рік за місячним календарем. Сердечно вітаю їх і бажаю, щоб це свято стало нагодою пережити взаємини любові та жести уваги, які сприяють будуванню солідарного і братерського суспільства, де кожну людину визнають і приймають у її невід'ємній гідності», – сказав Папа Франциск, промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 4 лютого 2024 року, а тоді додав:

«Призиваючи на всіх Господнє благословення, заохочую молитися за мир, якого так прагне світ і який сьогодні більше, ніж будь-коли, опинився під загрозою в багатьох місцях. Відповідальність за нього лежить не на небагатьох, а на всьому людському роді: всі разом співпрацюймо, щоб будувати його жестами співчуття та відваги! І не переставаймо молитися за народи, які страждають від війни, особливо в Україні, Палестині та Ізраїлі».

Кожне життя має незмірну цінність

Далі Святіший Отець згадав про те, що цього дня в Італії місцева Церква відзначала День життя, обравши тему «Сила життя вражає нас». «Я приєднуюся до італійських єпископів з побажанням подолати ідеологічні бачення, щоб наново відкрити, що кожне людське життя, навіть найбільш позначене обмеженнями, має безмірну цінність і спроможне дарувати щось іншим», – сказав він, привітавши також юнаків і дівчат з різних країн світу, які приїхали на заходи, приурочені до Всесвітнього дня молитви й роздумів проти торгівлі людьми, що відзначатиметься 8 лютого, в день літургійного спомину святої Жозефіни Бахіти, суданської черниці, яка в дитинстві була рабинею.

«Також і сьогодні багатьох братів і сестер обманюють фальшивими обіцянками, а потім піддають експлуатації та зловживанням. Об'єднаймося всі разом у боротьбі з жахливим глобальним явищем торгівлі людьми», – закликав Папа, запросивши також до молитви за загиблих і поранених через нищівні пожежі в Чилі.