"Теологія тіла" на Ватиканському радіо
  • Суб, 02/12/2023 - 16:00

Найважливіший цикл катехиз Івана Павла ІІ вперше за 40 років звучатиме в оригінальній аудіо версії. Спочатку опублікують промови Івана Павла ІІ польською мовою, а потім увесь цикл катехиз у перекладі на польську.

5 вересня 1979 року Іван Павло ІІ розпочав довгу серію катехиз про теологію тіла. У ній він розмірковує про шлюб, сім’ю, людську любов і тілесність. Теологія тіла є одним із найважливіших досягнень Папи-поляка. Він представив його на чергових загальних аудієнціях, спочатку катехизою італійською мовою, яку потім узагальнив своїми словами та доступно для польських слухачів.

«Відтоді минуло понад 40 років, і теологія тіла більше не була доступна в аудіоформаті. Тепер ми хочемо заповнити цю прогалину»,- інформує Vatican News.- "Від 3 грудня ми поступово публікуватимемо її знову: на польському веб-сайті Vatican News, YouTube, Facebook та основних платформах подкастів. Кожен наступний епізод починається з папського резюме, тому що це дозволяє краще зрозуміти наступні катехизи з перекладом на польську мову. Короткі фрагменти катехиз Івана Павла ІІ також будуть розміщені в кінці нашого сервісу".