Публікації

  • П'ятниця, Грудень 14, 2018 - 15:01

    Народився Йоан від Хреста (1545–1591) в Іспанії, мав двох старших братів. Батько походив із заможної родини, яка відкинула сина, коли той одружився зі вбогою Каталіною Альварес. Недовго після народження Йоана його батько і брат померли, і мати, шукаючи прожитку, перебралася з синами до більшого міста. Йоан служив при храмі та працював в лікарні, аби мати кошти на навчання в єзуїтській школі. Полюбляв читати, мав хист до поезії.

  • П'ятниця, Грудень 14, 2018 - 10:48

    Що ми знаємо про Матір Ісуса? Вона зачала Дитя чудесним чином … Але, в її житті ще багато цікавих фактів, які відкриває нам Біблія. Отже …

    * * *

    Діва Марія і мати Йоана Хрестителя Єлисавета були родичками. Марія була родичкою Єлизавети, дружини Захарії, священика Авієвої черги, нащадка Арона, з коліна Левія:

    „Був за часів Ірода, царя юдейського, один священик, на ім’я Захарія, з черги Авії, та його жінка з дочок Арона, на ім’я Єлисавета“ (Луки 1: 5,8).

    * * *

     

  • Четвер, Грудень 13, 2018 - 09:35

    Перший сумнів, який закрадається при підготовці до сповіді, є: а було це, власне, чи ні. Особливо часто таке трапляється, коли сповідаємось із довгого проміжку часу. Нерідко ті, які сповідаються, легковажать цими сумнівами. думаючи: якщо не певний щодо ситуації, то про неї не говоритиму. А потім  починається тривога: а чи була сповідь доброю? В такому випадку краще розповісти сповідникові про те, що турбує. Хоч би для того, щоби потім бути спокійним і не звинувачувати себе у затаєнні гріха. 

  • Середа, Грудень 12, 2018 - 11:48

    Якщо відповідь на друге питання у заголовку позитивна: так, спізнюватись на Службу Божу – це гріх, то, очевидно, перше питання набирає іншого сенсу, чи не так?

    Скільки разів я чув запитання: “Спізнитись на Літургію – це гріх? Так, це гріх, відповідь незмінна. “Але як то, насправді? Я спізнилась лише на 3 хвилини!” Чудово. Спізнись на три хвилини на літак чи потяг. Найбільш імовірно – вони вирушать без тебе.

  • Вівторок, Грудень 11, 2018 - 10:52

    Дамасій (бл. 305–384) народився, імовірно, у Римі, але мав іспанське походження. Християнське виховання отримав у сім’ї. У 352–356 роках служив дияконом і пресвітером. Тоді саме точилася боротьба Папи Ліберія (352–366) й антипапи Фелікса ІІ. Імператор Констанцій ІІ підтримав антипапу і вислав Ліберія на вигнання, куди разом з ним поїхав і Дамасій.

  • Понеділок, Грудень 10, 2018 - 16:41

    „Даватимеш точно десятину з усього врожаю твого посіву, з того, що виросте в полі щороку. І їстимеш перед Господом, Богом твоїм, на місці, яке вибере він, щоб там поставити своє ім’я, десятину твого зерна, твого молодого вина й твоєї олії й перваків твоєї високорослої та дрібної скотини, щоб ти навчавсь, поки життя, боятися Господа, Бога твого“ (Вторзаконня 14:22-23).

    Бог повинен бути на першому місці у різних ділянках нашого життя. Такий принцип діє і щодо десятини: повертаємо десять відсотків свого доходу Богові.

  • П'ятниця, Грудень 7, 2018 - 01:09

    Отець Юстин Бойко (студит), опублікував документи, які засвідчують про дивні активності УАПЦ, які можуть мати ціллю захоплення греко-католицької парафії на Львівщині. Текст отця Бойка, опубліковано і на нашому сайті. Проте, зважаючи на важливість ситуації, виносимо цей текст теж і в публікації на нашому сайті, з метою щоб інформація дійшла до чим більшої кількості люду Божого в Україні і на поселеннях. Публікуємо також і скани двох указів митрополита Макарія, які засвідчують про "дивний" характер цілої справи.

    ПІДВОДНІ КАМЕНІ ТОМОСУ

  • Вівторок, Грудень 4, 2018 - 10:40

    Святе Євангеліє нічого не говорить нам про подію уведення в храм. Основою цього празника, як і празника Різдва й Успення Божої Матері, є традиція Церкви й апокрифічні книги, передусім Протоєвангеліє Якова і Псевдоєвангеліє Матея "Про Різдво Пречистої Діви Марії". Звідси довідуємося, що батьки Пречистої Діви Марії святі Йоаким і Анна, будучи бездітними, дали обіцянку, що, як у них з'явиться дитина, то віддадуть її на службу Богові у храмі Єрусалима. Господь Бог вислухав їхні молитви і дав їм донечку.

  • П'ятниця, Листопад 30, 2018 - 16:42

    Насправді, саме тому кожний з нас народився. Ми зазвичай називаємо дорогою до неба. Звичайно, ми всі хочемо бути “святими!”, пише Владика Петро Стасюк у газеті Церква і Життя.

  • Четвер, Листопад 29, 2018 - 16:10

    Молитва відігравала дуже важливу роль в житті ранньої Церкви. У книзі Діяння Апостолів Лука описує багато випадків, коли віруючі молилися Богу в ім’я Ісуса. Переконана, що це лишн окремі епізоди молитовного життя ранньої Церкви, але ми можемо багато чому навчитися від них.

    Завжди і про все моліться!

    Немає кращого часу, ніж зараз, щоб навчитися бути молитовним воїном. Ось десять сильних молитов, які ми бачимо в книзі Діянь.

  • Середа, Листопад 28, 2018 - 16:44

    На сайті ДивенСвіт є можливість ще глибше відкривати для себе велику містерію Христового народження. Інтернет-сервіс пропонує читачам план читання Біблії на цілий Різдвяний піст. 

  • Вівторок, Листопад 27, 2018 - 16:14

    “Піст – це насамперед духовне приготування”. Так вважає Владика Венедикт – Єпископ єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго (США). Його думки та поради про Різдвяний піст та як його варто провести  – у статті

     

    1. Для Церкви існує дві найбільші події в житті Ісуса Христа: Його Воскресіння, через яке Він нам подарував життя вічне, а також Його народження, тобто воплочення Сина Божого. Подібно, як християни готуються до Великодня, щоб гідно зустріти це свято, так само вони повинні усвідомлено зустріти Різдво.

  • Понеділок, Листопад 26, 2018 - 10:09

    Україна в передсмертних судорогах. Населення вимирає голодовою смертю; побудована на несправедливости, обмані, безбожництві та деправації людоїдна система державного капіталізму довела багатий недавно край до повної руїни. Перед трьома роками Зверхник Католицької Церкви, св. отець Папа Пій XI енерґічно протестував проти всего, що в большевизмі є противне християнству, Богови та людській природі, перес-терігаючи перед страшними наслідками таких злочинів. – І цілий католицький світ, а з ним і ми, лучилися з тим протестом.

  • П'ятниця, Листопад 23, 2018 - 09:10

    Коли я ловлю себе на тому, що мені бракує слів для щирої молитви, я звертаюся до молитов апостола Павла. Він не говорив просто: „Я молюся за тебе“, а писав прекрасні молитви і розповідав молодим вірним, як саме він молиться за них.

    Його листи розпочинаються чудовими молитвами:

  • Середа, Листопад 21, 2018 - 14:06

    Львів, 05.01.1912
    Моя дорога Сестро Кристо!

    Власне, хотів писати до Тебе, коли Твій лист настиг мене вранці — передвчора повернувся з Риму. Тисячі раз дякую — як я шкодував, що не міг виконати задуму бути у Вас восени; можливо, у Великий піст вдасться. У Римі був коротко, однак дуже задоволений з мого перебування.

  • Вівторок, Листопад 20, 2018 - 13:39

    Наш церковний рік це наче прегарна мозаїка, яку творять Господські, Богородичні празники та велика кількість празників мучеників і святих. Осередок цієї величної мозаїки — це Господь Наш Ісус Христос, як Бог і як Чоловік. На землі день і ніч славить Його Церква-паломниця, а в небі вічну славу співає Йому Церква прославлена: превеликий хор ангелів і святих. Святі ангели це одвічний Божий хор слави, це Божа сторожа і Божі слуги. Ангели сповняють також велику роль у відкупленні людського роду.

  • Понеділок, Листопад 19, 2018 - 15:51

    Цього дня Церква Свята (східного обряду) віддає честь пам'яті блаженної Йосафати Гордашевської.

    Блаженна Йосафата (в народженні Михайлина Гордашевська (20 вересня 1869, Львів — †7 квітня 1919) — блаженна монахиня Української Греко-Католицької Церкви, яка передбачила свою смерть і тіло якої після смерті було віднайдено нетлінним, і, як і мощі святого Йосафата, перенесено з Відня до Риму.

  • П'ятниця, Листопад 16, 2018 - 18:04

    Ці чотири королівські пари показують, що святість можлива навіть для тих, хто займає високі позиції в суспільстві.

    Історично склалось так, що королів і королев сприймають як гнітючих диктаторів, котрим байдуже на їхній народ та його добробут. Звичайно, що в багатьох випадках по всьому світу так і було, однак у Католицькій Церкві було кілька королівських пар, які правили справедливо і милосердно, а не залізним кулаком.

    Пропонуємо до Вашої уваги коротку інформацію про чотирьох таких пар, котрі стали зразковим прикладом для управителів.

  • Середа, Листопад 14, 2018 - 00:15

    Знайомтеся! Це – Стефоні Волшт (Stefonknee Wolschtt). У свої 46 років канадський чоловік-транссексуал не тільки вирішив змінити гендер, але й вік – йому вже шість років! Хоча спочатку він планував стати 8-річною дівчинкою.

    І це не фейк! Про це пише багато авторитетних видань, зокрема британська газета The Independent.

  • Неділя, Листопад 11, 2018 - 20:23

    Присутність українців в Генуї сягає давніх часів, але як церковна спільнота лише з 2003 року. З цієї причини у неділю, 4 листопада 2018 року відбулися святкування Української Церковної громади в місті Генуя при храмі св..Степана, нам виповнилось 15 років. 

    Протягом всіх цих років ми творимо спільноту, яку об'єднує Господь, за яку молиться та якою опікується капелан о.Віталій Тарасенко зі своєю дружиною та вірною помічницею - їмостю Любов'ю та при підтримці багатьох активних вірних, а особливу роль в розвитку спільноти відіграла гостинність місцевої генуезької церкви.

Сторінки

Паломництво Святими місцями

Добровільний внесок
вкажіть суму пожертви

  грн/місяць