Тренер збірної Хорватії з футболу: все, що я досягнув у житті,- завдячую Богові
  • Пон, 19/12/2022 - 16:39

На Чемпіонаті світу з футболу, що відбувся у Катарі, збірна Хорватії посіла третє місце. Багато із футболістів давали публічне свідчення віри. Одним із них був тренер хорватів – Златко Даліч, який перед грою за третє місце в інтерв’ю розповів про свою віру та прив’язаність до молитви на вервиці.

«Усе, що я досягнув у житті та усю свою кар’єру я завдячую Богові, а у важкі миті життя берусь за вервицю, яку завжди ношу зі собою, і тоді приходить полегшення», - сказав він. Златко Даліч додав, що не лише сам живе глибокою вірою в Христа, але також намагається виховувати в такому дусі своїх дітей.

В інтерв’ю для «ACI Prensa» він розповів, що зростав у католицькій сім’ї. «Моя мама навчила мене віри і водила на уроки релігії, а в дитинстві і молодості я був міністрантом (прислуговував біля вівтаря – пер.) в нашій парафіяльній церкві»,- розповів тренер хорватів, наголошуючи, що впродовж усього свого життя є віруючим і в такому ж дусі виховує своїх дітей.

Окрім того, стало відомо, що тренер хорватів добивався того, щоб увесь час впродовж проведення ЧС у Катарі в готелі, де вони проживали, була можливість відправи св. Літургії щонеділі. Однак місцева влада не допустила цього, оскільки значно обмежує публічну релігійну діяльність немусульманських спільнот, в т.ч. християнських. В країні є лише три католицькі храми: один латинського обряду, один для вірних сиромаланкарського обряду і один – для силомалабарських вірних.

Златко Даліч пояснив, що перед кожним матчем молиться на вервиці. Коли збірна Хорватії опинилась у четвірці фіналістів європейської Ліги Націй, він використав трохи вільного часу на «молитву і духовну віднову». В цей час він пройшов триденне паломництво з рідного міста Лівно, щоб «подякувати Матері Божій за усілякі ласки».