У Хошиміні знесуть два католицьких і один буддійський храм
  • Пон, 22/09/2014 - 21:19

В'єтнамська влада має намір знести дві католицькі церкви і буддійський храм, розташовані в районі Ту Тріем, що знаходиться в південній частині міста Хошимін. У цьому районі передбачається зробити економічний центр, розвивати туризм і сферу розваг.

Проект міської адміністрації зіткнувся із запеклим опором з боку релігійних лідерів і місцевих громад віруючих. У відповідь на попередження про знесення, Міжрелігійна рада, що складається з християн і буддистів, виступила з публічним закликом зупинити конфіскацію нерухомості та земельних ділянок в Ту Тріем.

15 вересня був ініційований збір підписів під петицією про припинення свавілля влади. Вже протягом перших 30 годин підписи під нею поставили більше 600 осіб. Клопотання засуджує загрози з боку представників владних структур і закликає скасувати плани по знесенню культових споруд: католицької церкви в Ту Тріем, будівель спільноти сестер Святого Хреста і пагоди Три Лейн.

Дім молитви Євангельської церкви В'єтнаму і церква менонітів вже знесені, відзначають в християнській громаді.

З 87 млн жителів В'єтнаму 48% сповідують буддизм, більш 7% належать до Католицької церкви, 5,6% є прихильниками синкретичних культів, 20% - атеїсти. Незважаючи на невелику кількість, християнська громада активно діє в сферах освіти, охорони здоров'я та соціальних допомоги.