У Львові розпочав роботу «Центр психічного здоров’я» для військових і їхніх родин
  • Втр, 10/03/2015 - 14:49

Діяльність центру буде спрямована на допомогу військовим,  родичам загиблих, постраждалим на Майдані та волонтерам, які їздять в зону АТО.  Особливістю Центру буде використання новітньої методики праці у подоланні пост-травматичного стресового розвитку (ПТСР). Зокрема до співпраці будуть залучені: психолог, психіатр, священник, соціальний працівник.

Такий підхід у подоланні ПТСР дає змогу надати всебічну опіку, і, на даний час, добре себе зарекомендував в  діяльності реабілітаційних центрів для військових у США. Надання допомоги у центрі, вище згаданим цільовим групам є безкоштовною.

Важливою  складовою допомоги  військово службовцям є спільна програма Фундації Духовного Відродження з Шпиталем Шептицького: проведення медичної діагностики у консультативно-діагностичному відділі в рамках програми  “Люди для військових“, яка започаткована 1 серпня 2014 року з благословення митрополита Ігора (Возьняка). В рамках цієї програми фундація покриває всі витрати на обстеження і лікування військових в Шпиталі.

Створення Центру психічного здоров’я відбулося завдяки співпраці багатьох інституцій та української діаспори. Зокрема відкриття Центру стало можливим за:

фінансової підтримки комісії УГКЦ у справах душпастирства, охорони здоров’я МБФ “КАРІТАС”,  

програмної  підтримки  Єльского Університету (США), програми  “Відкритий світ” ( OPEN WORLD  LEADERCHIP CENTR), яка діє при посольстві США в Україні, та Інституту психічного здоров’я при Українському Католицькому Університеті,

організаційної підтримки українських громад з міст Нью Хейвен  та Хардфорт (США).

Учасники прес-конференції:

Працівники Шпиталю:

  • о. д-р Андрій Логін Адміністратор Шпиталю.
  • Володимир Станчишин психолог центру.
  • о.  Олександр Руденко священник – духівник центру.
  • Божена Милян  соцпрацівник центру.

Партнери центру:

  • Олег Романчик  лікар психотерапевт -  директор Інституту психічного здоров’я при Українському Католицькому Університеті.
  • о.  Тарас Милян директор Фундації Духовного Відродження.
  • п  Анатолій Козак, генеральний секретар МБФ  ‘КАРІТАС”.