У Північній Кореї затримали американського туриста, який забув у готельному номері Біблію
  • Птн, 06/06/2014 - 16:24

КНДР, яка днями заявила про полегшення візового режиму для російських інвесторів і співробітників російських компаній, що працюють там, продовжує лякати мандрівників. За «протизаконну діяльність» там затримали ще одного американського туриста.

Американець приїхав у країну 29 квітня і був заарештований при спробі залишити країну. Як повідомляється, зараз його допитують. Інших деталей офіційне корейське агентство не подає. Тим часом японське агентство «Kyodo» з посиланням на власні джерела повідомляє, що громадянина США затримали в середині травня. Причиною стало те, що американець залишив у кімнаті готелю свою Біблію.

Джерело в Державному департаменті США підтвердило ці відомості. Над звільненням американців, затриманих у КНДР, працює посольство Швеції в Пхеньяні, яке представляє там інтереси США. Відзначимо, в північно-корейських в'язницях перебувають уже три американці (враховуючи останнього затриманого).

Один з них – громадянин США корейського походження Бея Чжун Хо (ім'я в США – Кеннет Бей). Північно-корейський суд засудив його до 15 років виправних робіт за злочини «проти держави». Чоловік прибув на територію КНДР в листопаді 2012 року в складі туристичної групи, щоб провести в країні близько п'яти днів.
За даними ЗМІ, Кеннета Бея затримали, коли він знімав на відео дітей, що жебракували (зазначимо, в КНДР не можна фотографувати чи іншим чином фіксувати тих, хто страждає від недоїдання, погано одягнених людей, бідні будинки, черги – про це раніше повідомив фотограф, якому через публікацію таких знімків заборонили в'їзд у країну).

За матеріалами: portal-credo.ru