У Римі пройшов Марш за життя: проти абортів і евтаназії
  • Втр, 12/05/2015 - 16:07

10 травня після участі в недільній молитві «Regina Caeli» з ватиканської Площі Святого Петра відправився п'ятий Марш на захист життя. Сорок тисяч учасників цього маршу центральними вулицями Риму висловили свою прихильність захисту людського життя від його початку до природньої смерті. Про публічну позицію католиків і людей різних вірувань проти абортів і евтаназії розповіла перед мікрофонами Ватиканського радіо представниця римського Маршу на захист життя Вірджинія Коду Нунціанте:

«Наша ініціатива народилася за прикладом великих маршів, що проходять у всьому світі. Я б сказала, що найважливішим для нас був американський марш у Вашингтоні, який в даний час збирає більше 500 тисяч осіб. Ми брали приклад також з Мадрида, Парижа і Ліми. Великі марші проходять по всьому світу, щоб підтримати культуру життя і сказати "ні" культурі смерті, а відправною точкою стала прекрасна промова Бенедикта XVI, звернена до американських єпископів під час їх візиту 'ad limina apostolorum': у ній Папа-емерит підкреслив важливість того, щоб католики займали міські площі».

Сучасна культура смерті починає панувати через великі помилки, ніби віра несумісна з політикою. Вірджинія Нунціанте підкреслила, що культура життя заснована на природному праві, і тому в рядах захисників життя йдуть не тільки католики, але й представники інших релігій - православні, протестанти, буддисти, мусульмани, а також невіруючі.

Учасники Маршу на захист життя стоять не тільки на сторожі його початку, але й природного кінця. З цього приводу Вірджинія Нунціанте зазначила, що 194-й закон про аборти, прийнятий в Італії в 1978 році, за цей час забрав понад 5 мільйонів людських життів. Але тепер існує й інша небезпека: евтаназія. Про неї вже ведуться дискусії в італійському парламенті, і існує ризик, що буде прийнятий закон, що порушує право на життя найслабших, хворих, людей на схилі літ. Марш на захист життя покликаний стати трибуною культури життя, що ставить в центр не людський індивідуалізм, але допомогу людині в найкрихкіші і найважчі моменти її життя.