У Сіднеї 15-річний нападник поранив відомого проповідника Ассирійської церкви
  • Втр, 16/04/2024 - 15:21

15 квітня в Австралії терорист із ножем напав на єпископа Ассирійської церкви Марі Мар Еммануеля та ще трьох вірян. Це сталося в храмі Христа Доброго Пастиря у Сіднеї прямо під час трансляції вечірньої служби.

Чоловік у чорному балахоні підбіг до проповідника та наніс йому кілька ножових поранень. Парафіяни відразу кинулися до нападника, повалили його на землю і викликали поліцію та швидку. Служба швидкої допомоги Нового Уельсу повідомила в X, що надала медичну допомогу чоловікові віком 50 років, який отримав численні поранення, та доставила його до лікарні. Троє інших осіб мали незначні травми та отримали допомогу на місці події.

Єпископ Марі Мар Еммануель відомий своїми проповідями на YouTube. Він зокрема неодноразово виступав проти ЛГБТ, вульгарної масової культури, моральної деградації західного суспільства, критикував ліберальні тенденції в Католицькій Церкві, а також відомий як критик ісламу.

Заступник мера Ферфілд-Сіті Шарбель Саліба із передмістя Сіднея розповів CNN, що коли поранений єпископ стікав кров’ю, то «він поклав руку на чоловіка, який вдарив його ножем, і сказав щось на зразок: «Нехай Господь Ісус Христос врятує тебе».

Наразі відомо, що нападником виявився 15-річний підліток. Поліція його заарештувала, однак не повідомляє, де саме він знаходиться. Біля церкви зібрався великий натовп із сотень місцевих жителів, які висловлюють гнів через напад на церкву. Дехто з них вимагає, щоб поліція видала їм нападника. Цей район є осередком для невеликої ассирійської християнської громади Сіднея. Чимало місцевих жителів є втікачами від переслідувань і війни в Іраку та Сирії.

В інтерв'ю Reuters місцева жителька так пояснила обурення людей: «Було стільки гніву, тому що єпископа всі люблять, і я також люблю його, бо він проповідує про Господа, а ми любимо Господа».

На офіційний Facebook сторінці церкви Христа Доброго Пастиря опубліковано заяву про те що єпископ Марі Мар Еммануель перебуває у лікарні в стабільному стані. Також у повідомленні міститься прохання молитися за злочинця та з миром покинути приміщення церкви, де зібралося багато людей.