У Ватикані розпочалася квітнева зустріч Ради Кардиналів
  • Пон, 15/04/2024 - 15:59

У праці дорадчого органу, скликаного на початку понтифікату та оновленого рік тому, бере участь Папа Франциск.

У понеділок, 15 квітня 2024 р., у Ватикані розпочалися праці квітневої зустрічі Ради Кардиналів. Засідання відбуваються під проводом Папи Франциска.

Нагадаємо, що попередня зустріч, що відбувалася у Ватикані від 5 до 7 лютого 2024 р., була зосереджена на темі ролі жінок у Церкві та на євангелізації.

Скликання та призначення

Дорадчий орган, відомий як Рада Кардиналів, Папа Франциск створив на початку свого понтифікату із завданням допомагати йому в управлінні вселенською Церквою та в проведенні реформи Римської Курії. До ради ввійшли кардинали, що представляли різні континенти та Апостольську Столицю. Перше засідання відбулося у Ватикані 1 жовтня 2013 року. Зазвичай наради відбувається у лютому, квітні, червні, вересні та грудні. Плодом праці Ради стало, зокрема, проголошення два роки тому нової Апостольської Конституції про Римську курію «Praedicate Evangelium», як також деякі реформи в економічній сфері.

Оновлення складу

У березні 2023 року Святіший Отець оновив склад Ради. До неї тепер належать кардинали П’єтро Паролін, Державний Секретар, і Фернандо Верґес Альсаґа, очільник Губернаторства Держави-Міста Ватикану, які представляють Апостольську Столицю, Фрідолін Амбонґо Бесунґу з ДР Конго, Освальд Ґрасіяс з Індії, Шон Патрік О’Меллі зі США, Хуан Хосе Омелля з Іспанії, Жеральд Лякруа з Канади, Жан-Клод Оллеріш з Люксембургу, Сержіо да Роша з Бразилії. Перша зустріч оновленої ради відбувалася 24 і 25 квітня минулого року.