Усунення єп. Стрікленда – «кричуща несправедливість»,- єпископ Шнайдер
  • Суб, 11/11/2023 - 23:55

«Усунення єпископа Джозефа Стрікленда позначає чорний день для Католицької Церкви наших днів»,- написав єпископ Шнайдер.

Заява єпископа Атаназія Шнайдера, єпископа-помічника Астани, Казахстан, з приводу новини, що Папа Франциск усунув єп. Джозефа Стрікленда від обов’язків єпископа Тайлеру:

«Єдине звинувачення, яке зараз гарантує отримання суворого покарання, це ретельне дотримання традицій Отців». Ці слова св. Василія можуть найбільш влучно описати усунення від обов’язків єпископа Тайлера, Техас у США, Його екселенцію Джозефа Стрікленда.

Усунення єпископа Джозефа Стрікленда позначає чорний день для Католицької Церкви наших днів.

Ми є свідками кричущої несправедливості по відношенню до єпископа, який вершив свій обов’язок у проголошенні та захисті із парресією незмінної католицької віри та моралі, а також поширенні святості літургії, особливо у стародавньому традиційному обряді Літургії.

Усі розуміють, і навіть декларовані вороги цього єпископа-сповідника, що обвинувачення, висловлені проти нього, є зрештою несуттєвими і непропорційними та були використані як нагода примусити мовчати незручний пророчий голос усередині Церкви.

Те, що траплялось із єпископами під час кризи аріанства у 4-му столітті, яких скидали і відправляли у заслання лише за те, що вони безстрашно проголошували традиційну католицьку віру, знову відбувається сьогодні.

Водночас кілька єпископів, які публічно підтримують єресі, літургійні зловживання, гендерну ідеологію та відкрито закликають своїх священників благословляти одностатеві пари, жодним чином не підлягають покаранню чи санкціям від Апостольської Столиці.

Єпископа Стрікленда, мабуть, історія запам’ятає як «Атаназія Церкви у США», якого однак, на відміну від св. Атаназія, переслідувала не світська влада, але, як це не дивно, сам Папа. Здається, що свого роду «зачистка» єпископів, які є вірними незмінній католицькій вірі та апостольській науці, що триває вже впродовж певного часу, зараз перейшла на вирішальний етап.

Нехай жертва, яку Наш Господь попросив від єпископа Стрікленда, принесе багато духовних плодів тепер і навіки. Єпископ Стрікленд та інші вірні єпископи, яких вже раніше попросили звільнитись, які зараз маргіналізовані або будуть наступними в черзі, повинні зі всією щирістю сказати Папі Франциску:

«Святіший Отче, чому переслідуєш і караєш нас? Ми намагались робити те, що нас просили робити усі святі Папи. Із братерською любов’ю ми жертвуємо таке переслідування та відкинення задля спасіння твоєї душі і задля добра Святої Римської Церкви. Насправді, Святіший Отче, ми є твоїми найкращими друзями!"

+Атаназій Шнайдер, єпископ-помічник Пресвятої Марії в Астані