В Криму викрали ще одного греко-католицького священика
  • Нед, 16/03/2014 - 17:06

У Криму зник священик, військовий капелан отець Богдан Костецький, який служив у греко-католицькій церкві святої Покрови у місті Євпаторія. Про це 5-му каналу повідомила офіцер з роботи з особовим складом євпаторійської військової частини А-4519 Тетяна Сухоборова.

 

Тетяна Сухоборова, офіцер в/ч А-4519: "Отець Богдан Костецький, священик греко-католицької церкви, відвозив своїх дітей і дружину на Західну Україну. Повертався назад і ще телефонував позавчора десь, що він був на київській трасі, а потім римо-католицькому священику в Євпаторії зателефонував на 10 секунд і тільки сказав, що він уже в Криму, але його не буде, оскільки його затримали якісь люди за те, що він є капеланом для військовослужбовців і являється греко-католицьким священиком. Після того в нього відключені всі номери телефонів, і більше про нього ніхто нічого не чув. Він працював з нашою військовою частиною, допомагав солдатам вже багато років, скільки він тут є, в Євпаторії".

Це вже не перший випадок зникнення священиків греко-католицької церкви у Криму. Напередодні викрали, а потім відпустили панотця Миколу Квича, військового капелана у Севастополі. У департаменті інформації греко-католицької церкви повідомляли: їхнім представникам в автономії погрожують і вимагають покинути територію півострова.

Джерело: http://www.5.ua