Вандали розписали антихристиянськими графіті католицький монастир в Єрусалимі
  • Втр, 19/01/2016 - 13:03

Невідомі нанесли антихристиянські написи на стіни одного з найвідоміших католицьких монастирів Єрусалима, продовживши низку актів вандалізму проти релігійної святині, бенедиктинського абатства Дорміціон, яке католики шанують як місце успіння Богородиці. Головні підозрювані, як завжди в таких випадках, - представники ультраправих єврейських кіл.

На стінах і воротах монастиря, а також сусідніх греко-православного і вірменського кладовища вандали залишили більше десятка написів на івриті з погрозами та прокльонами на адресу християн, сказано в заяві монахів-бенедиктинців. Графіті нанесені різними почерками, даючи підстави для версії про те, що в акції брали участь декілька осіб.

«Ми закликаємо правоохоронні органи вжити необхідних заходів проти цього злочину ненависті та поліпшити ситуацію з безпекою на горі Сіон», - йдеться в заяві.

За даними ЗМІ, мішенню для вандалів абатство ставало в 2012, 2013 і 2014 роках. На Сіонській горі, в історичному центрі Єрусалиму,  також розташовані світлиця Таємної вечері й могила царя Давида, яка шанована послідовниками юдаїзму.

Із засудженням злочину виступив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. «Цей вчинок гідний усілякого осуду ... Ізраїль є єдиною державою на Близькому Сході, де росте християнське населення, де є свобода віросповідання - і для християн, і для представників всіх релігій. Поліція проводить оперативні заходи щодо розшуку винних», - йдеться в заяві глави кабінету.