Ватикан продовжує підтримувати Грузію
  • Срд, 17/09/2014 - 13:39

Глава папської дипломатії, що перебував з візитом в Грузії від 13 до 16 вересня, підтвердив позицію Святого Престолу щодо цієї країни. Це стосується поваги до незалежності й територіальної цілісності Грузії, а також політики невизнання територіальних змін, які накидаються силою.

На зустрічі з Міністром закордонних справ Грузії Маєю Панджікідзе Архиєпископ Домінік Мамберті говорив про підкреслену обома сторонами тісну співпрацю в галузі культури, освіти та гуманітарної допомоги. Він запевнив, що Святий Престол підтримуватиме Грузію і в майбутньому.  

Під час свого візиту до ціє країни Кавказу «міністр закордонних справ Ватикану» також зустрівся з президентом Георгієм Маргелашвілі, прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі та спікером парламенту Давитом Усупашвілі. А 14 вересня його прийняв грузинський православний патріарх Ілля II. Архиєпископ Мамберті поклав у Тбілісі квіти до пам'ятника Полеглим героям за територіальну єдність Грузії. В останній день візиту до Ватикану, вчора, він мав відвідати село Хурвалеті, на кодоні з окупованою Росією Осетією.